Már a választások estéjén Karácsony Gergely, Budapest ellenzéki főpolgármestere jelzet, hogy  új alapokra akarja helyezni Budapest és a kormány viszonyát. Találkozót kér majd Orbántól, mert úgy gondolja, hogy a főpolgármesternek kötelessége keresni a kormánnyal az együttműködés lehetőségét

Budapest új vezetése készen áll partneri viszony kialakítására a kormánnyal – hangsúlyozta első nemzetközi sajtótájékoztatóján  Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester. Ezt pénteki hivatalba lépése után levélben már jelezte is Orbán Viktor miniszterelnöknek, akitől személyes találkozót kért.

Most az ATV Heti Napló című műsorának azt is elárulta az új főpolgármester, hogy arra kéri majd a miniszterelnököt, hogy „állítsa le a fővárosi látványberuházásokat, ellenben nyújtson több pénzt a kormány a közösségi közlekedés finanszírozására”.

Egyenlőre azt nem lehet tudni, hogy Orbán Viktor hajlandó lesz-e le ülni egy asztalhoz Karácsonnyal, minden esetre sajtó útján annyit jelzet, hogy csak az jár Budapestnek, amit Tarlós kapott.

A dolog most tehát ott tart, hogy Karácsony Gergely és a budapestiek várják Orbán válaszát, hogy mikor hajlandó leülni a megválasztott főpolgármesterükkel. Beszédes lesz, ha a Fidesz vezetője válaszra se méltatja majd a fővárosiak vezetőjét.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here