Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A felcsúti gázszerelőből lett milliárdos Orbán haver, Mészáros Lőrinc egyik cégének, a CIG Pannónia biztosító kereskedése fel van függesztve a tőzsdén. Most az Index utána járt, hogy ennek mi lehet az oka. Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc megszerezett pénzei az olasz szerencsejáték bizniszbe tűntek el.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jelenleg nem lehet kereskedni a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel. A probléma azonban szinte biztosan nem a tőzsdén forgó életbiztosítóval van, hanem a 100 százalékos tulajdonában álló EMABIT nevű vagyonbiztosítóval- írja az Index.

A magyar biztosító részvénye az elmúlt fél évben már megfeleződött, mert az EMABIT Olaszországban kezesi biztosítást kötött az Olasz Vám és Monopólium Ügynökséggel (ADM). Az ADM egyfajta felügyelet és adóhivatal is egyben, ő szedi be a koncessziós díjakat és az adókat az olasz cégektől, így a szerencsejátékcégektől is.

A biztosítás lényege az volt, hogy amennyiben az ADM-nek nem fizet valaki,  Mészáros Lőrinc biztosítója helytáll, majd ő beszedi a késlekedőktől a díjakat, adókat.

Pár évig ez jól is ment, majd hirtelen megjelent egy gigantikus lehívás. A társaság több közleményben és a negyedéves gyorsjelentésében is foglalkozott a kialakult helyzettel. Kiderült, hogy az olasz szerződéses kötelezvények összértéke 12,8 millió euró (közel 4 milliárd forint). A kárösszegek pontos megállapítása és a károk rendezése várhatóan több hónapot – akár éveket – vehet igénybe.

Mészáros Lőrinc, ahogy ő maga definiálta, Orbán Viktor barátja, látványos gazdagodásnak akkor indult, amikor is 2010 után cégei sorra elkezdték megnyerni a  közbeszerzéseket. A közpénzből kitömött vállalkozó, később beszállt a szálloda, mezőgazdaság, média és a biztosító piacra is.

Így ha tetszik, ha nem, de elmondható hogy közvetett módon a magyar adófizetők pénzei most az olasz szerencsejáték piac finanszírozásába landoltak. Azt meg ne is firtassuk, hogy ebből vajon melyik szicíliai vállalkozó gazdagodhatott.  Gratulálunk Fideszék.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here