Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb eddig ismeretlen választási csalásra derülhet fény abból a bírósági ítéletből, amit a győri bíróság hozott: kiderült, hogy az ellenzéki polgármesterre leadott szavazatok egy részét a Fideszhez számolták. Ügyes trükk.

Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester-választás eredményét a Győri Ítélőtábla, Schmidtné Cser Viktória (Fidesz-KDNP) helyett Temesvári Krisztián (független) a megválasztott településvezető – közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

Ferenczy Tamás, az ítélőtábla szóvivője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a Fejér megyei település helyi választási bizottságának határozata szerint az október 13-ai önkormányzati választáson Schmidtné Cser Viktóriát választották meg polgármesternek, Temesvári Krisztián azonban fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, és a szavazatok újraszámlálását kérte.

Ugyanis kiderült, hogy a számlálás során az egyik szavazókörben a bizottság a polgármesteri szavazólapokat „ad hoc” jelleggel külön kisebb csoportokra bontotta, a kisebb csoportban lévő szavazólapon a szavazatokat mindig ugyanaz az ember számolta, majd ezeket a részeredményeket összesítették. A polgármesteri szavazólapokat csak ezután helyezték egy csoportba, ám azokat már nem számolták meg újra.

Az ítélőtábla szerint a kérelmező megfelelően valószínűsítette, hogy a szavazatszámlálás során olyan eljárási jogszabálysértések történhettek, amelyek a polgármester-választás eredményét befolyásolhatták.

A szavazatokat újraszámolták, amelynek eredményeként a Fideszes-jelöltre, Schmidtné Cser Viktóriára leadott és összekötegelt 246 szavazat között a bíróság 17 érvényes, Temesvári Krisztiánra leadott szavazatot talált.

Hogy mindenkinek világos legyen, hogy mi lehet a csalás a dologban: a szavazatot nem egyesével számolják meg a szavazatszámlálók, hanem csinálnak 10-10 darabos tömböket. Majd ezeket összesítik. Így nem látszik, ha „véletlenül” egy-egy másik szavazólap odakeveredik, tehát így a fideszes jelölt szavazataihoz tudják számolni a nem is ráadott szavazatokat.

Miután Fideszék most csúnyán bebuktak az  ítélőtábla  kedden megváltoztatta a területi választási bizottság határozatát, és megállapította, hogy Fehérvárcsurgó megválasztott polgármestere az ellenzéki Temesvári Krisztián – 477 szavazattal – megelőzte a Fidesz-jelöltjét Schmidtné Cser Viktóriát, aki 445 szavazatot kapott.

Azonban a történet nem ilyen egyszerű, mert ez koránt sem biztos, hogy elszigetelt jelentőségről van szó. Érdemes lenne az ellenzéknek erre az ítéletre hivatkozva az összes olyan szavazókörben újraszámolást követelnie, ahol tömbösítve és nem egyenként számolták le a szavazatokat.

A propaganda-média nem fog beszámolni arról, hogy a Fideszék csúnyán lebuktak a bíróság előtt azzal, hogyan próbálták meg elcsalni a választást, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa milyen aljas eszközökkel élnek, hogy megőrizzék a hatalmukat.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here