Az Orbáni-politika szempontjából egyáltalán nem kedvezően alakulhat az Európai Néppárt közelgő tisztújítása, ugyanis Orbán egyik legádázabb politikai ellenfele veheti át Európa legnagyobb jobboldali közösségének elnöki székét.

Az Orbáni-politika egyik legádázabb ellenfele, a lengyel Donald Tusk lehet az Európai Néppárt új elnöke- írja az ATV egy terjedelmes elemző cikkben. Mint írják, Tusk a jogállamiságot a lehető legfontosabb kritériumnak tartja, úgy is, mint az Európai Tanács leköszönő elnöke.

De Tusk nem csak európai porondon áll szemben az Orbáni-politikával: Lengyelországban a választásokon győztes Kaczynski-féle PiS-nek – Orbán Viktor barátjának – a politikai riválisa is egyben.

Orbán helyzetét tovább nehezíti, hogy a november 21-ei zágrábi EPP-kongresszuson nem lesz döntés a Fidesz fegyelmi ügyében, magyarul a Fidesz kizárásáról egy olyan elnök alatt fog dönteni a Néppárt, aki a legmesszemenőbbik küzd az Orbáni-politikával szemben.

Az ATV információi szerint is erősen rezeg a léc, hogy maradhat-e a Fidesz a Néppártban, a portál információi szerint, a Fidesz már elkezdett vészforgatókönyveket gyártani arra az esetre, ha kiteszik őket. Abban reménykednek, hogy valami együttműködésbe talán beveszik majd őket.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here