Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Péterffy Attila, Pécs frissen megválasztott polgármester a 24.hu-nak eljuttatott egy közleményt, amelyben többek közt azt írja: 23 milliárd forintos adóssággal vette át a várost a fideszes vezetőségtől. Megjegyezte azt is, hogy a bukott fideszes városvezetés a csőd szélére kormányozta a várost

 

„Páva Zsolt, Pécs volt fideszes polgármestere a múlt héten még arról beszélt, hogy 7 milliárd forint megtakarítással adta át a várost. Ám ez a számsorok egy nagyon furcsa értelmezése, a rideg valóság sajnos egészen más.- írja közleményében Pécs megválasztott ellenzéki polgármestere

A polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályának összesítése alapján Pécs önkormányzatának és gazdasági társaságainak teljes hitelállománya szeptember 30-i állapot szerint nem kevesebb, mint 18,2 milliárd forint. Erről Páva Zsolt volt fideszes polgármester mélyen hallgatott múlt heti közleményében, de azt megelőzően sem tárta a nyilvánosság elé a céges adatokat.”

Ráadásul Péterffy rámutat arra is, hogy 2019 májusában, az EP-választások előtt  az akkor városvezetés még azt kommunikálta, több milliárd forint szabad pénzeszköze van az önkormányzatnak. Ehhez képest szeptember 30-ra már elég jelentős (4,84 milliárdos) mínuszban voltak, vagyis néhány hónap alatt sikerült így túlköltekezniük.

Péterffy szerint a helyzet „válságos”. A számok hétfőn váltak ismertté, ezért hozott azonnali intézkedéseket, hogy az átadás-átvétel időszakára megtilthassa az önkormányzati cégek és intézmények vezetőinek új kötelezettségek vállalását.

Az új polgármester úgy fogalmazott közleményében: „A fenti drámai számok a polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályától származnak, de nem lepődnék meg, ha a Fidesz a korábbi kommunikációját folytatva tagadni kezdené, hogy pár év után ismét a csőd szélére kormányozta a várost. Ha ez megtörténik, azonnal törvényességi felülvizsgálatot kérek a kormányhivataltól: mondják ki ők, az államigazgatás szerve, hogy ezek a számok a drámai valóságot tükrözik.

Pécsett véget ért az a korszak, amelyben a valós problémákat propagandával és hazudozással lehetett elfedni. Szembesültünk a problémával, és bár az első feladatunk, hogy elkezdjünk megoldást keresni rá, ahogy azt a kampányban ígértem, a szembesítést most a felelősök sem fogják tudni elkerülni.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here