Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem rég robbant a sajtóban az újabb gyalázatos hír, hogy a Fidesz európai erős emberének, Szájer Józsefnek a feleségét, Handó Tündét jelöli a Fidesz alkotmány bírónak. Az ellenzéki ízeire szedi a legújabb kádert. Az MSZP szerint „Handónak nem előléptetés jár, hanem bírósági tárgyalás”.  A DK szerint ez felháborító, viccnek is rossz.

Az igazságszolgáltatás és az Alkotmánybíróság újbóli szemen köpését jelenti az a tény, hogy a Fidesz Handó Tündét jelöli alkotmánybírónak- olvasható az MSZP Országos Központjának közleményében. Mint írják, „Handó Tünde ugyanis nem előléptetést érdemelne, hanem bírósági tárgyalást az általa elkövetett sorozatos törvénysértések miatt”.

Az MSZP nem támogatja, hogy „egy olyan fideszes pártkatona legyen a taláros testület tagja, aki már eddig is szolgai módon részt vett a független a bírói ítélkezés felszámolásában”- írják.

A Demokratikus Koalíció is  felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-KDNP Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét jelöli Stump István helyére az Alkotmánybíróságba. Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő  az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a magyar jogállamiság egyik lebontóját delegálná a Fidesz, akinek „múlhatatlan érdemei” vannak abban, hogy az Európai Unió a hetes cikk szerinti eljárásban elmarasztalni készül Magyarországot az igazságszolgáltatás visszásságai miatt. Az ellenzéki párt arra szólította fel a Fideszt, hogy haladéktalanul vonja vissza a „viccnek is rossz” jelölést.

Az ATV számolt be róla, hogy Handó Tündét jelöli a Fidesz-KDNP frakciószövetség alkotmánybírónak Stumpf István helyére. Handó Tünde utóda az OBH élén Répássy Árpád, a Bírósági Hivatal általános elnökhelyettese lehet – mondták az atv.hu-nak.

Stumpf Istvánt az Országgyűlés 2010. július 23-án választotta az Alkotmánybíróság (Ab) tagjává – az akkori jogszabályok szerint – kilenc évre, mandátuma 2019. július 22-én járt le. A 15 tagú testületnek jelenleg 14 tagja van. A jogszabály szerint az Országgyűlés – kétharmados többséggel – az Ab tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok, vagy legalább húszévi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here