Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank doktori iskolája a budai vár felújított műemléki épületébe költözött, és október 13-ig zavartanul működött, ám most az ellenzéki kerületi vezetés véget vethet ennek, ugyanis a doktori iskola úgy került kialakításra, hogy a belső udvarra kitelepülő vendéglátóipari és a rendezvényközpont-funkció is komoly szerepet kapott és állandóak a hangos diszkó-bulik.

Október 13-án az első kerületi lakosok az ellenzéki Párbeszédes V. Naszályi Mártának adtak bizalmat, így ezzel véget ért a fideszes Nagy Gábor Tamás majd 10 éves polgármestersége. Az újvezetéssel pedig lezárulhat a jegybank doktori iskolájának hosszú ideje húzódó ügye. A jegybanktól már elvették az épület használatának engedélyét, de nem költöztek ki onnan, továbbra is használják.

V. Naszályi elmondta, a jegybank valóban engedély nélkül használja az értékes épületet, de ha meglesz az új jegyzője a kerületnek, megszüntetik a jelenlegi törvénytelen helyzetet – idézi az Index az RTL Híradóját. A portál korábban megírta, hogy a műemlék-épületet használó Magyar Nemzeti Bankhoz kapcsolódó Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítvány doktori iskolája jogi vitába keveredett a környéken lakókkal.

Utóbbiaknak az a kifogásuk, hogy a felújítást az MNB/PADA oktatási célúnak titulálja, de a beruházás alapján inkább a belső udvarra kitelepülő vendéglátóipari és a rendezvényközpont-funkció is komoly szerepet kapott. Kétszer kihívták a rendőröket is a doktori iskolában zajló bulik miatt is. Az ügy vége az lett, hogy az alapítványtól elvették az épület használati engedélyét.

A jegybank már nyílt levelet is írt V. Naszályi Mártának, amiben azt kérik, hadd maradjon a doktori programjuk a Várban. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a Magyar Hang a héten azt írta, hogy a kormány  már egy kínai egyetemnek is megígérte, hogy indíthatnak képzéseket jegybank által használt épületben.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here