Sopronban a fideszes többségű önkormányzat azzal indította a ciklust, hogy megszavazta a polgármesteri és képviselői illetmények emelését. A Hirklikk cikkéből kiderül, hogy több pénzt fog haza vinni a város első embere, mint Orbán Viktor

A polgármester, dr. Farkas Ciprián az eddigi 747 ezer 900 forint helyett 997 ezer 200-ért dolgozik majd, az alpolgármesteri fizetés 673 ezer 100 forintról 897 ezer 500-ra nő. Természetesen bruttó összegekről beszélünk, de a járulékok levonása sem jelent majd kiesést, hiszen a polgármesteri költségtérítés 149 ezer 600 forint lesz, ami 37 ezer 400-zal több, mint eddig.

Az alpolgármesterek költségtérítése 101 ezerről 134 ezer 600 forintra emelkedett. A város költségvetését tovább terheli, hogy a jövőben az eddigi egy helyett két alpolgármester is tevékenykedik majd Sopronban.

Természetesen az önkormányzati képviselők sem maradhattak ki az emelésből. Ha egy képviselő valamelyik bizottság elnöke is volt, akkor 190 ezer 900 forintot keresett, mostantól ez az összeg 245 ezer forint lesz, de ha közben tagja másik bizottságnak is (és ez az általános), akkor bruttó 270 ezer forint lesz az illetménye.

Úgy tűnik, a következő öt évben is megéri tehát Sopronban a képviselőtestület tagjának lenni. Polgármesternek pedig még inkább: gondoljunk bele, hogy a miniszterelnök bruttó tiszteletdíja valamivel kevesebb, mint Sopron első emberének- írja a portál.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here