Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma alakult meg a fővárosi önkormányzat. A díszterem annyira megtelt, hogy csak közel egy órás várakozás után lehetett oda bejutni. Az érdeklődőket egy idő után csak a folyosóra engedték be. Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy Budapestet olyan várossá kell tenni, ahol nem kell választani haza és haladás között.

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében, amelyben elmondat, ahhoz, hogy olyan várost csináljunk, ahol a közösség a legfontosabb érték, nekünk is változnunk kell – jelentette ki az összellenzéki főpolgármester, aki szerint az új vezetőknek nem példabeszédeket kell tartani, nem példát kell statuálniuk, hanem inkább példát kell mutatniuk.

Mint mondta, újfajta együttműködésre van szükség a városhatáron belül, a kerületvezetőkkel és a kormánnyal is. Budapest egyenrangú félként kíván tárgyalni a kormánnyal, mert a főváros nem lehet alárendelt szerepben.

Karácsony Gergely szerint három igazság van.  Senki nem dönthet a budapestiekről nélkülük. Senki nem veheti el a fővárosiaktól, ami az övék, nem vehetik el a fáit és a levegőt, a szó konkrét és átvitt értelmében sem. Budapest nem engedi szűkíteni autonómiáját, sőt visszakövetel belőle.

Budapest két város egyben az egyik az itt élőké, de azoké is, akik nem itt élnek, de egy nemzet tagjai, Budapest értük is felelősséggel tartozik – fejtette ki. Hozzátette: Budapestnek közösséget építő, szabad várossá kell válnia.

Az ígéretek beváltását ígéri

A választások adta erős felhatalmazást Karácsony megtisztelőnek és egyúttal kötelező erejűnek nevezte. Majd azzal folytatta, hogy a korábbiaktól eltérő programmal állt a választók elé a kampányban és most szokatlan módon azt teszi, amit ígért.

 

Karácsony Gergely ezután kihirdette azt a tíz alapértéket, amely mentén fogják vezetni a fővárost:

Egyenlőtlenségek mérséklése
Nem üzleti vagy pártérdekek mentén dolgoznak, hanem a közösségért.
Fellépnek a kilakoltatások ellen
Ki kell venni a részüket a klímaváltozás elleni harcban.
Zöldterületek növelése.
Fenntartható közlekedés.
23 kerületből álló egység, a külső és belső területeknek egyenlő lehetőséget kell biztosítani a fejlődésre.
Kulturális sokszínűség.
Minden jelentősebb döntés előtt ki kell kérni a városlakók véleményét.

 

Ezútán városatyák elfogadták a napirendet, majd a főpolgármester-helyettesekről, illetve az illetményekről szóló előterjesztést tárgyalták. Karácsony első helyettesnek Gy. Németh Erzsébetet javasolta, aki a város kulturális feladatokért felel majd, Tüttő Kata pedig városüzemeltetési helyettes lesz. Dorosz Dávid elsősorban a klímavészhelyzet kezeléséért lesz felelős.

A korábbi ellenfélből harcostárs lett: Kerpel-Fronius Gábor az okosváros, társadalmi részvétel, míg Kiss Ambrus a pénzügyekért és a városháza működtetésének felelőse lesz.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here