Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nem sok helyen győzött a Fidesz a fővárosban, de a Hegyvidéken a XII. kerület meg maradt Fideszes kerületnek és pont ott folytatják, mintha mi sem történt volna. Ugyanis 220 magas kőrist és 250 négyzetméternyi cserjést irtanak ki, hogy legyen hol parkolni. A kivágott fákat nem kell pótolni. Ilyen áron épül a Normafa kapuja.

220, többségében magas kőris és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt az a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya, melynek vezetője egy korábbi fideszes országgyűlési  képviselő, a fideszes vezetésű XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy a Natura 2000-es területen parkolót alakítsanak ki. A fák pótlására nem kötelezték az önkormányzatot — tudta meg a 24.hu.

Az érintett, 2300 négyzetméteres területen a magas kőrisek mellett többek között mezei juharok, vadalma és madárcseresznye fák magasodnak. A kormányhivatal a favágás elvégzésének véső határidejét  2020. február 28-ában határozta meg. A határozat szerint: A kivágott fák pótlása nem szükséges, de a létesülő parkoló zöldfelületének kialakítása során a termőhelynek megfelelő, a kistájban természetesen előforduló, őshonos fajokat kell alkalmazni.

A parkolót a „Normafa kapuja” nevű fejlesztés keretében alakítják ki. Nem ez az első eset, hogy a „Normafa kapuja” miatt fákat vágnak ki, tavaly az Eötvös utcában kapcsolták be a láncfűrészeket, közfelháborodást okozva.

A XII. kerület Önkormányzata az ATV kérdésére közölte: a Normafa rehabilitációjának fontos része, hogy megszüntessék, hogy hétvégenként a Normafára látogatók az autóikkal gyakran járdán, természetvédelmi területen parkolnak szabálytalanul. Mint írták: A cél, hogy a látogatók kisebb része parkoljon a hegyen, ezért a Normafa Síháznál, a védett erdőterületen lévő parkolót és a buszfordulót megszüntetjük, és visszaadjuk ezt a területet a turistáknak és a természetnek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here