Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Lendvai Ildikó legújabb írásában Orbán Viktor egyik megdöbbentő mondatára hívja fel a figyelmet. Az MSZP korábbi vezetője, a tőle megszokott kellemes stílusban azt is kifejti ebből mi következik.

Még mindig az Erdogan-viziten jár az eszem. Mit jelenthet a miniszterelnök titokzatos mondata: “Mi mindig meg fogjuk adni a tiszteletet Törökországnak, és kompenzáljuk őket, ha nem így történik”?

A tisztelet részemről rendben, nem kell összekeverni a törököket a főnökükkel, ahogy a magyarokat sem Orbánnal. Nem szoktam felróni nekik a 150 éves török uralmat, én sem örülnék, ha valamelyik nyugati kolostorban a szememre hánynák a kalandozásokat.

Most sem gondoltam, hogy Erdogan majd megint kitűzi a Várra a lófarkas zászlót – minek neki, otthon 1000 szobás rezidenciát építtetett magának, 2300 alkalmazottal. De aggódom a belengetett kompenzáció miatt. Végül is történelmünk és irodalmunk bizonyos elemeit az érzékeny lelkű Erdogan akár értelmezheti Törökország elleni tiszteletlenségnek, és akkor máris kompenzálnunk kell, hiszen a miniszterelnök így ígérte.

Jobb erre felkészülni. A következő kompenzációs javaslataim vannak: Az Egri csillagokban világossá kell tenni, hogy az egész ostrom csupán a Jumurdzsák jogos tulajdonát képező amulettnek a visszaszerzéséért folyt. Ha Bornemisszáék kicsit belátóbbak, nincs ez az egész cirkusz. Az is tévedés, hogy Zrínyi kirohant volna a várból. Valójában Szulejmán rohant be, baráti vendégségbe.T

örök Bálint igazán otthonosan rendezkedett be a Héttoronyban, voltaképpen nagyon előnyös lakáscserét bonyolított, hiszen előző, otthoni lakásában legfeljebb egy tornya volt. Herczeg Ferenc darabjában is teljesen felesleges több felvonáson át azon rágódni, hogy “járt-e Cecile a Török utcában” – naná, hogy járt, és természetesen remekül érezte magát. Móricz Zsigmond gyerekverse pedig helyesen így hangzik: “Volt egy török, Mehemed,/ Imádták a tehenek.”

Még ezzel a gólya-gólya-gilicézéssel kell kezdeni valamit. Most, hogy az Eximbanknál külön hitelkeretet nyitnak a török-magyar gazdasági kapcsolatokban részt vevő vállalkozóknak (ki bírom találni, kik lesznek), időszerűbb lesz így: “Török gyerek megvágja, magyar gyerek ellopja”.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here