Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A mostani havi 1,5 millió forint körüli összegről a duplájára, közel 3 millió forintra nőne Áder János fizetése egy friss törvényjavaslat szerint, írta meg elsőként a 24.hu. 

A törvényjavaslatot Gulyás Gergely kancelláriaminiszter terjesztette be: eszerint a jövőben a köztársasági elnök közel 3 millió forint, Kövér László házelnök fizetésének 110 százalékát teheti zsebre.

Áder János fizetése eddig a 38 650 forintos köztisztviselői illetményalap harminckilencszerese volt, ami havi 1 millió 507 ezer forintot jelentett. Mostantól viszont az országgyűlési képviselőkhöz és a házelnökhöz hasonlóan az évi bruttó átlagkeresethez igazítanák az államfő bérét, így az jövőre automatikusan nőhet majd.

Az a rendszer annyira gyümölcsöző a Fidesznek, hogy Kövér fizetése fél év alatt több mint egymillióval nőtt, de egy tavaly elfogadott törvény miatt most is ugrott 270 ezret. De egy sima képviselő is 90 ezerrel többet kap március elsejétől.

Ekkor igazították az országgyűlési képviselők fizetését a nemzetgazdasági átlagkereset háromszorosához, a házelnöki fizetést pedig a képviselői kereset 2,7-szereséhez, ez havonta 2 millió 670 ezer forint.

Miközben a közszférában létszámstop van, addig az állami hivatalok vezetőinek folyamatosan emelik a bérét, bírálta a törvényjavaslatot pénteki sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. A közigazgatási létszámstopot Gulyás Gergely elismerte ugyan a csütörtöki kormányinfón, de hozzátette, hogy az körülbelül csak két hétig lesz érvényben.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here