A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy egy kiszivárgott dokumentum szerint a Fidesz brutális megszorító csomagot készül végre hajtani az egészségügyben. Az MSZP szerint  a kórházak bezárásával nem lehet megoldani semmit, csak tovább mélyül a válság, mert már most is több százezren nem jutnak ellátáshoz a saját településükön.

Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság szocialista elnöke közleményben reagált a hírekre, amelyek szerint „az Orbán-kormány úgy akarja megoldani a hatalmas orvoshiányt, hogy egyszerűen bezár néhány kiválasztott kórházat, mert a Fidesz beteg logikája szerint kevesebb helyre kevés orvos is elegendő”.

A politikus szerint ez nem megoldás, csak tovább mélyíti a válságot, miközben „nyomát sem lehet látni az alapellátás megerősítésének és a népegészségügyi program következetes végrehajtásának”.

Az MSZP-s politikus azt is elárulta Orbánéknak, hogy a brutális megszorítás helyett a megoldást az egészségügy költségvetésének növelése, az orvosok és a nővérek erkölcsi és anyagi elismerése lenne.

Ahogy megírtuk, a Népszava birtokába került dokumentum szerint több nem megyei jogú városban csak névleg maradna meg a kórház és csupán kvázi SZTK-vá silányulna a szolgáltatás, a tervezet ugyanis az aktív ellátását elveszi több kisebb város kórházától is.

A Fidesz megszorító csomagja többek között a tapolcai, kazincbarcikai, pápai, dunaújvárosi, jászberényi, esztergomi, komáromi, sátoraljaújhelyi és orosházi kórházakat érinti a legsúlyosabban.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here