Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó ismét egy zseniális írást tett közre, melyben a Fidesz újabb választási törvényt módosító javaslatára reflektál, mint írja nem a politikájukon változtatnak, hanem a választási törvényen. Íme:

A Fidesz kissé lefogyott. Már nem jó rá a korábban rászabott választási törvény. A sajtóhírek szerint kormányközeli agytrösztökben készül a módosítása. A címe ugyan nem az, hogy „XY. számú törvényjavaslat a Fidesz kötelező győzelméről”, (ezt a visszafogott, mondhatni leányos szemérmet mindig is becsültem a kormánypártban, ezért kellett pl. a zokni Borkaira, juj, nehogy teljesen pucér legyen) , de a lényeg ez. A Miniszterelnöki Kabinetiroda persze cáfolt: „Jelen pillanatban nincs napirenden” a módosítás. Aha. Jelen pillanatban.

Ez így nem tűnt elég meggyőzőnek, ezért a kormány és a frakció ráerősített azzal, hogy a választási törvényhez már csak azért sem nyúlnak, mert az „a Parlament döntésén és a pártok megegyezésén alapul”.

Készséggel elhinném, ha mindjárt ebbe a félmondatba nem csúszott volna bele egy orbitális hazugság. Mi az, hogy a Fidesz választási törvénye a pártok megegyezésén alapul? Az ellenzék hevesen tiltakozott ellene, nem szavazta meg, telekiabálta az országot a törvény kirívó részrehajlásai miatt. „A pártok megegyezése” összesen két pártra szorítkozott: a Fideszre és a KDNP-re. Hát, ha ők két önálló pártnak számítanak, akkor ezzel az erővel az is elmondható, hogy Magyarországnak két miniszterelnöke van. Orbán és Viktor.

De nézzük az állítólag tervezett változásokat:
1. Annak a kedvéért, hogy az ellenzék ismét széttagolt legyen: Az önkormányzati választáson ezentúl csak párt és független jelölt indulhat. Vagyis nem volna mód több párt és civil szervezet olyan együttműködésére, amelynek keretében most az ellenzéki győzelmek zöme született (Összefogás Pécsért, Miskolcért, Szombathelyért stb.)

2. Annak a kedvéért, hogy kevesebben menjenek választani:: Ismét megpróbálkoznának azzal, hogy csak az szavazhasson, aki annyira elszánt, hogy előzetesen külön regisztráltatja magát.

3. Annak a kedvéért, hogy az ellenzék győzelme esetén se juthasson kétharmadhoz: megszüntetnék a győzteskompenzáció tényleg abszurd módszerét. Csak addig kellett, amíg tuti a Fidesznek kedvezett. Eszerint aki egyéniben nyer, az duplán hoz szavazatot a pártjának, mert a ráadott voksok egy része a listát is megdobja.

Mintha őt is „kompenzálni” kellene. Évek óta tiltakozunk ez ellen – mit ád isten, éppen most jöttek rá, hogy ez nem oké. Naná. Hiszen azelőtt szinte minden körzetben fideszes egyéni győzelem született, de most már félnek attól, hogy fordul a kocka…

A jogi trükköket kanalanként nyomnák a szánkba, hátha megesszük. Emlékszünk gyerekkorunkból: egyet anya kedvéért, egyet apa kedvéért… Mind a hármat a Keresztapa kedvéért.

Lendvai Ildikó írásait nem meri lehozni a propaganda média, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt az agyonhallgatás.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here