Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A budapesti parkolási rendszer központosításának és egységesítésének előkészítését és a „parkolási maffiával való leszámolást” célzó javaslatot terjesztett be a Fővárosi Közgyűlésnek a főpolgármester. Karácsony Gergely tervezete  a november 27-i, következő ülésen kerül napirendre.

Az előterjesztés lényege, hogy ezzel a főpolgármester fél éven belül felmondatná a parkolás-ellenőrzésre vonatkozó igencsak nagy botrányokat kiváltó  alvállalkozói szerződéseket.  Így 2020. július 1-jétől a kerületi önkormányzatoknak saját kézbe kell majd venni a parkoltatást,  a parkolóautomaták üzemeltetését, a díjfizetés ellenőrzését, az ügyfélszolgálatok fenntartását.

Ha a kerületek saját kezükbe vehetik a parkolást, ezzel elesnek a sokszor botrányos körülmények között és feltételekkel megkötött üzlettől a mostani alvállalkozók.

Karácsony javaslata más helyzetek orvoslására is alkalmas, ugyanis a fővárosban harmadára csökkentené a kötelezően kiállítandó parkolóórák számát, azért sincs szükség a korábbiakban meghatározott mennyiségű parkolóautomatára, mert megváltoztak a fizetési szokások, sokkal többen alkalmazzák a mobilfizetési lehetőségeket.

Ráadásul a főpolgármester a bankkártyás fizetést lehetővé tévő automaták beszerzését és egységesítését támogatná, jelenleg azonban Budapesten erre csak elvétve alkalmasak ezek a gépek. Amennyiben Karácsony javaslatát elfogadják, a jövőben a parkolóhelyektől 250 méterre kerülhet a legtávolabbra egy automata, de azt is úgy, hogy megfelelő információs táblák vezessék oda a parkolni kívánó sofőröket.

A módosítás több kerületet közvetlenül is érint, így például tehermentesítheti Ferencváros új vezetését is, hiszen Baranyi Krisztina ellenzéki polgármester rendkívüli ülést hívott össze parkolásügyben a IX. kerületben, ahol ugyan már módosították a parkolási szerződéseket éppen az által feltárt, súlyos visszaéléses ügyek nyilvánosságra kerülését követően, de a parkolás-ellenőrzési rendszer újabb kihívások elé állítja az önkormányzatot.

Úgy tudjuk, Karácsony már tárgyalt a kerületekkel a javaslata tárgyában, de még további egyeztetések is lesznek, és noha a fideszes vezetésű városrészek hozzáállása nem ismert egyelőre, várhatóan meglesz a közgyűlési többség a javaslat elfogadásához.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here