Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az ENSZ felmérte, hol tartanak a tagállamok a fenntarthatósági fejlődési célok elérésében. A szervezet összesen 17 célt határozott meg, ezekből Magyarország egyiket sem tudta maradéktalanul teljesíteni, a dokumentum  szerint egyre romlik a magyar oktatás minősége, ez elég éles kritika az Orbáni-politikának.

Az ENSZ úgy látja, Magyarország a szegénység felszámolásában és a jó munkalehetőségek biztosításában tudott leginkább fejlődni, emellett enyhén javult az egészség, a tiszta víz és köztisztaság, az innováció és infrastruktúra, valamint a fenntartható városok és közösségek elnevezésű pontokban, de egyet sem sikerült maradéktalanul teljesítenie – írja a hvg.hu.

A  szervezet szerint ugyanakkor hazánk egy helyben toporog az élelmezés, a nemek közötti egyenlőség, a klímavédelem, valamint a fenntartható és befogadó intézmények területén.

Egy területen pedig kifejezett visszalépést könyvelhettünk el, ez pedig a minőségi oktatás, ami önmagában egy kőkemény kritika az Orbáni-politikának.

A PISA-tesztek, a felnőttképzések helyzete, valamint a felsőoktatásban való részvételt vizsgálva az derült ki, hogy messzebb is kerültünk a fenntarthatósági cél elérésétől.

Magyarország összességében 65,1 pontot kapott a megszerezhető 100-ból, ez pedig az Európai Unión belül a huszonegyedik helyre elég a 28 tagállam között. Románia 55,9 pontot kapott, ezzel utolsó előtti a listán, a 63,2 pontos Horvátország eggyel mögöttünk, a huszonkettedik helyen áll. Szlovákia előttünk végzett 65,2 ponttal, Lengyelország pedig 66,1 ponttal a tizenhatodik a listán.

A célok teljesítésében Dánia áll az élen, másik két skandináv országot, Svédországot és Finnországot megelőzve, míg az utolsó helyen Ciprus végzett.

A propaganda média nem mer beszámolni az Orbáni-politikát kritizáló ENSZ jelentésről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, Orbánék alatt szétesett az oktatás.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here