Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Iratokat és dokumentumokat foglalt le a Nemzeti Nyomozó Iroda az Audi Logisztikai Központjának építéséhez vásárolt telkek adás-vétele miatt. Az ügyben több feljelentést is összevont a hatóság. A feljelentők szerint akár több milliárd forintos kár is érhette a korábban a Fidesz botrány-polgármestere által vezetett győri önkormányzatot.

Más fél milliárd forintért vehették meg, és hét milliárdért adhatták tovább az Audi Logisztikai Központjának építéshez szükséges telkeket – legalábbis egy feljelentés szerint. Magánszemélyek és a Transparency azért fordultak a hatósághoz, mert szerintük az ügy résztvevői: köztük a Fideszből időközben kilépett Borkai Zsolt, Győr volt botrány polgármestere és ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán bennfentes információk alapján a német autógyár bővítéséhez úgy adták-vették a telkeket, hogy azzal kárt okoztak az önkormányzatnak.

„Ha, nem lett volna olyan bennfentes információ a birtokukban, hogy ezek a földek nem sokkal később nagyon-nagy haszonnal lesznek továbbadhatóak, rövid időn belül komoly pénznövekmény, komoly nyereség realizálható rajtuk, akkor nem lett volna értelme az előző tulajdonosokkal titoktartási nyilatkozatot aláíratni” – állítja Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója.

A feljelentéseket most egyesítette a hatóság. Az ORFK azt írja: hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Iratokat, dokumentumokat is lefoglaltak.

Kiderülhet az is, hogy létezik-e egy 2012 előtti okirat, amit az önkormányzat nevében Borkai Zsolt, Rákosfalvy Zoltán, valamint az Audi egyik képviselője is aláírhatott. Információk szerint ebben az okiratban szögezte le az Audi, hogy a jövőben hol tervezi majd felépíteni a gyárat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here