Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kedd délelőtt új történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, 336,4 felett jár a jegyzés, közben a Portfólió nevű szakportál lépéseket sürget a Matolcsy György vezette Nemzeti Banktól, amik eddig elmaradtak.
 
Kedden reggel átvitte a korábbi rekordot, a 336,3-as szintet az euró-forint jegyzés – írja a Portfólió. 9 óra után röviddel már 336,45 forintot kell adni egy euróért, aztán egy újabb ugrással tovább gyengült a magyar fizetőeszköz: az új történelmi mélypont 337,24 forint lett.

A portál elemzésben, világossá teszi, hogy a Forint gyengülés mögött nem nemzetközi okok állnak. Mint írják nem elmondható  “hogy a nemzetközi hangulat javulása vagy a kereskedelmi háborús feszültségek enyhülése tehetne jót a forintnak, hiszen az utóbbi napokban nem volt kiemelkedően rossz a hangulat a piacokon”.

A szakértő szerint Matolcsy Györgyéknek kellene lépni, mint írják “az viszont erőt adhatna, ha az MNB óvatos jelzést küldene a befektetőknek, eloszlatná a további lazítással kapcsolatos várakozásokat, ha zavarja a gyenge forint”. Alapesetben erre csak december 17-én lesz lehetősége a Monetáris Tanácsnak, amikor kamatdöntő ülést tartanak és új inflációs előrejelzéssel is előrukkolnak. Ha a jegybank valamit kommunikálni akar, akkor azt soron kívül is megteheti egy nyilatkozattal például.

Az elemző kb úgy látja, hogy csak a vak szerencse fogja a Nemzeti Bank beavatkozása nélkül megállítani a forintgyengülést: “rövid távon két ellenállási szint látszik, ami megfoghatja a gyengülést. Az egyik a történelmi mélypont szeptemberi szintje, a 336,3. a másik a sokéves gyengülő trendsáv felső széle, ami jelenleg 337 körül húzódik.”

A dollárral szemben szintén gyengült a forint, az európai bankközi piacok nyitása előtt 305 felett járnak a jegyzések.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here