Az Európai Űrügynökség sevillai konferencián Fideszék mindenhez IS értő külügyminisztere, Szijjártó Péter bejelentette: Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe. Nem is kellett több, a DK egy közleménybe beoltotta. 

Az Európai Űrügynökség sevillai konferencián , Szijjártó Péter bejelentette: Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe. A külgazdasági és külügyminiszter az MTI szerint hozzátette: “az űripar az egyik legfontosabb iparág lesz a jövőben.

Leszögezte: “Magyarország új külgazdasági és külpolitikai törekvései között szerepel, hogy újra kivegye részét a világűr békés célú felhasználásából.”

Magyarország számárára ez újabb fejlődési, kitörési lehetőség, fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosz együttműködésben.”

A Demokratikus Koalíció meglehetősen szkeptikusan áll Szijjártó Péter bejelentése előtt, miszerint Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni a világűrbe. Amennyiben azonban a terv mégis megvalósulna, azt javasoljuk, hogy a visszatérő űrhajósokat az addigra már világbajnok magyar futballválogatott játékosai fogadják a felcsúti űrállomáson.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here