Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth József szerint „durva beavatkozás” volt a kormány részéről, amikor elvette Angyalföldtől a Margitszigetet. A XIII. kerület polgármestere a Hírklikknek adott interjújában úgy nyilatkozott: reméli, ez ügyben megtalálják majd a megoldást Karácsony Gergellyel.

Tóth József a lapnak a kérdésére elmondta, hogy  viccesen szokták azt mondani, hogy önálló XIII. kerületi köztársaság. A mi szándékunk csupán annyi, hogy normálisan működjünk. Márpedig ehhez hozzájárul a lakosság, a sok-sok itt lévő gazdasági társaság, az önkormányzat csapata és persze a polgármester is.

Majd ez MSZP sikerpolgármestere elmondta, hogy 1989-ben azt tanulta meg, hogy nem a párt vezetőinek akar megfelelni, hanem a választóknak, nekik biztosítani megfelelő életkörülményeket.

Az is kiderült, hogy huszonöt éve minden fontos mutatót illetően – egy főre eső GDP, lakásárak, az itt lakók nyugdíj-mértéke alapján – a sereghajtók közé tartozott a XIII.kerület, de most viszont az első harmadba került. „Ma is tárgyaltunk két új befektetővel; az a tapasztalatom, hogy Budáról is szívesen költöznek hozzánk.”- tette hozzá a kerület vezetője.

Tóth József azt is elmondta, hogy a kormány részéről volt szándék arra, hogy elgáncsolják; egy-két ciklussal ezelőtt itt is voltak feljelentések, de persze nem találtak semmit. Talán a Margitsziget esetét említhetném, ami durva beavatkozás volt: a főváros egyszerűen elvette tőlünk- mondta

Remélem, ez ügyben tudok majd Karácsony Gergellyel megoldást találni. Van azonban pozitív példám is: ide épült – a Vágány utcába – az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ. Ez ugye a hajdani kórház területe, nekünk pedig érdekünk volt, hogy egy alulhasznosított terület fejlődjön. Ez jól jött városfejlesztési szempontból, de azért is, mert így visszakaptunk zöld területeket; velük együtt a Bókay-kertet.

Tóth József majd elmondja, hogy „mi nagyon határozott álláspontot képviseltünk az iskolák államosítása ügyében. Bármennyire nem szereti ezt a kormány, de mi azt mondjuk, hogy az oktatás helyi közügy, mégpedig azért, mert az igények helyben jelentkeznek. Mi egy nagy iskolafenntartó kerület voltunk, igen sokat fordítottunk rájuk. Arra koncentráltunk, hogy az épület, ahol oktatás zajlik megfelelő színvonalú legyen, megfelelő programokkal.”

Az MSZP-s kerületvezető kitér arra is, hogy külön finanszírozták a nyelvi, a testi és az informatikai nevelést. Mindezekhez pedig biztosították a megfelelő tanári kart. Sokat áldoztak erre, és volt is eredménye: színvonalasak voltak az oktatási intézmények.

Ezt nem pusztán a különböző felmérések bizonyították, hanem az egyetemre bejutottak száma is. Sajnos most nem kapják meg a gyerekek ezeket a pluszokat, egy sor lehetőségtől ezáltal el is esnek. Az állami átvétel tehát az oktatásban és az épületek állagát illetően egyaránt negatív következményekkel járt.

Mi különben öt-tíz éves felújítási terv alapján dolgoztunk, ezért, amikor elvették az oktatást, átadtunk három felújítási tervet is – három intézményét és az összes udvarét –, ám ezekből azóta semmi sem valósult meg. Az említett Váci úti iskolának egy részét mi használjuk, az van felújítva, a másik fele az államé; nem jól néz ki- szögezte le a polgármester.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here