Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az MTI kirúgta a nívódíjas újságíróját, helyére  pedig  egy fideszes EP-képviselő asszisztense kerülhet, aki eddig sosem foglalkozott újságírással.

A Népszava szerint az állami média vezetői november végével visszarendelték Bajnok Artúr brüsszeli tudósítót, aki tavaly még Junior Prima-díjat kapott kiváló munkájáért. Állítólag az egész külföldi tudósítói hálózatot „átvilágítják”, Bajnokot pedig  egy fideszes EP-képviselő asszisztense váltja, aki eddig sosem foglalkozott újságírással.

De emlékezetes az is például, hogy három éve a 35 éves MTI-s múlttal rendelkező Kárpáti Jánost hívták haza és bocsájtották el, miután egy sajtóértekezleten előre nem egyeztetett, lényegi kérdést mert intézni Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

A lap úgy tudja, az állami hírgyár külpolitikai szerkesztői nem foglalkozhatnak a külföldi sajtó magyar kormányra nézve negatív cikkeivel, egy föléjük helyezett szerkesztő tiltotta le a minap az Amnesty Internanional és a Human Rights Watch közleményeit, a kormánytagok, különösen az Orbán Viktor nevét tartalmazó anyagok pedig órákig várnak jóváhagyásra.

Más vonatkozásban is erősen szűrik a kiadott anyagokat a kormány politikai szempontjainak megfelelően. Erre a lap hosszan sorolja is a példákat, majd megjegyzi, forrásai szerint a Duna Médiaszolgáltatónál ajánlott a brexitről Boris Johnson, Amerikáról Donald Trump, Törökországról Erdogan véleményét mérvadónak tekinteni.

A lap Bajnok Artúr hazahívása, illetve a hírszerkesztési elvek ügyében kereste az állami médiaszolgáltatót, de választ még nem kapott.

Néhány napja komoly bírálatot kapott a kormány erdélyi gazdaságfejlesztő programja Románia budapesti nagykövetétől egy békéscsabai rendezvényen. Az állami hírügynökség ott volt, de a tudósításból ez kimaradt, ellentétben az arra adott hivatalos reakcióval, azzal, hogy Kozma Mónika alapítványi ügyvezető egy erdélyi lapnak vádaskodásnak nevezte Marius Lazurca szavait. A bírálatot az MTI csak ekkor  ismertette.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here