Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már tegnap lehetett sejteni, hogy lesz következménye az Orbáni-politika 10 évének az Orvosi Kamarában is, ugyanis szoros, 51:49-es szavazati arány mellett a küldöttek elutasították Éger Istvánnak, a Magyar Orvosi Kamara elnökének beszámolóját.

Éger István 16 éves regnálása óta erre még sohasem volt példa. A péntek estébe nyúló gyűlésen 15-20 egyenként háromperces hozzászólás volt, szinte valamennyi élesen bírálta a vezetést, felszólalásukat pedig vastaps követte.

A jelenlévők szerint a beszámoló mindent szépnek és jónak festett le, stílusát pedig bicskanyitogatónak érezték. Az elnök ugyanis többször célzott a jelenlévő fiatalokra, akik még „nem tudhatják, hogy is vannak a dolgok”, és a jelenlegi vezetés mindent megtett az orvosok érdekében. Úgy tűnt, ha az eredmény példátlan is, de már az ülés és az azt megelőző időszak tükrében nem volt meglepő.

Már tegnap arról szóltak a hírek, hogy az orvosok egy magja által jó ideje érezhető lázadásközeli hangulat már hatással van a többi orvosra is, ami megingathatja Éger István pozícióját.

A Mérce számolt be arról, hogy meg is történt a lázadás. Az Orbáni-politikához kesztyűs kézzel viszonyuló Éger István meg is bukott.

Az orvosi kamara küldöttgyűlése Kincses Gyulát választotta a szervezet új elnökének, aki  az 1001 orvos a hálapénz ellen csoportból induló Újratervezés csoport jelöltjeként váltotta le a 16 éve a szervezetet vezető Éger Istvánt.

Kincses Gyula fül-orr-gégész szakorvos, az MSZP-kormányok idején, 2007 októbere és 2008 májusa között volt az Egészségügyi minisztérium államtitkára, korábban vezette az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet is. 2017-ben leültette a pártokat, és az ő vezetésével az összes ellenzéki párt közösen fogadott el egy Egészségügyi Minimum nevezetű programot.

Az új elnök célkitűzései elég világosak: mi a kamara megújítására szerveződünk, és nem tudunk a kormány nevében ígérni semmit. Ha a sportra és a kormányzati kommunikációra szánt pénz továbbra is nagyobb mértékben nő, mint az egészségügyre fordított, akkor a mi hatékonyságunk is korlátos lesz. Persze meg kell próbálni ezen változtatni.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy az orvosok fellázadtak, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa elkergették az Orbáni-politikával kesztyűs kézzel bánó kamarai elnököt.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here