Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több ezren tüntettek Budapesten a közoktatás javításáért. Béremelést és a diákok, valamint a pedagógusok terheinek csökkentését követelték. A szakszervezetek egy-egy petíciót is átadtak az EMMI, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárának. A tanárok követeléseit a nagy szakszervezeti konföderációk is támogatják.

Még a tüntetés előtt átadták a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) követeléseit tartalmazó petíciót az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) részére, melynek tartalmát a tüntetés szónokai pontokba szedve ismertették:

Szeretnék, többek között, ha a politikusok úgy tekintenének a gyerekekre, pedagógusokra, mint partnerekre. Szakmai és társadalmi párbeszédet . Egyeztessenek szakértőkkel, vegyék figyelembe a legfrissebb kutatásokat. Vonják vissza a kötelező hatéves beiskolázást, állítsák vissza a rugalmasságot. Szüntessék meg a diákok túlterheltségét. Legyen a hangsúly a készségfejleszésen. Modern oktatást szeretnének. Ismerjék el a tanárhiányt és kezeljék. Tegyék újra vonzóvá a tanári pályát. Legyen beleszólása a helyi pedagógusoknak, diákokba az intézményvezetők kinevezésébe. Vonják vissza az alternatív iskolák működését korlátozó intézkedéseket. Állítsák vissza a magántanulói státuszt. Átgondolt, szakmai stratégiát. Szabad tankönyvválasztást és számonkérhető nyelvoktatási stratégiát.

Szabó Zsuzsanna, a tüntetés szervező Pedagógusok Szakszervezetének elnöke beszédét úgy kezdte: „A gyerekeink jövője miatt vagyunk itt. Üzenjük meg közösen a kormánynak, hogy nekünk fontos az oktatás.”

Hosszú hónapokon át keményen küzdöttek, hogy a kormánnyal megoldást találjanak a tárgyalóasztalnál. Ez nem sikerült.

„Most azért vagyunk itt, hogy megmutassuk addig nem adjuk fel amíg nem teljesítik a követeléseinket. Nem csak a pedagógusok béréért jöttünk. Elvették a szülőktől és a pedagógusoktól, hogy eldöntsék érett-e egy 6 éves gyerek az iskolára. Hagyjuk hogy a gyerekek többet dolgozzanak, mint mi felnőttek? Csökkentsék a diákok óraszámát!” – mondta Szabó.

„Mindenki tudja, hogy van pedagógushiány a kormányállításával ellentétben. Bizonyítja ezt az is, hogy több tanár képesítés nélkül tanít.”- Szabó hozzátette, ismer olyan tanárt, aki 8 tantárgyat tanít egyszerre.

Úgy folytatja: „A pályakezdők bérét ki kellett egészíteni, hogy annyi legyen mint a szakmunkásoké.” „40 óra helyett 65 órát dolgozik átlagosan egy pedagógus a gyalázatosan alacsony bérért. Majd emellé másodállást kell vállalnia, hogy el tudja látni a családját. Béremelést követelünk!” – kiáltotta Szabó, majd skandálta a tömeg is.

„Követeljük, hogy a kormány egyeztessen a szakszervezetekkel. Békét, nyugalmat és közös megegyezést szeretnénk. Ha az oktatásnak nincs jövője, a nemzetnek sincs.”

Majd Szabó Zsuzsa azt kérte, minden oktatási intézményben nyissanak ki egy fekete esernyőt és addig ne csukják össze, amíg a követelések nem teljesülnek.

A tüntetésen Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta, egy éve azért voltak itt, mert a kormány elfogadta, az akkor „rabszolgatörvénynek” nevezett gyalázatos törvényt. Azt mondta, nem akarnak túlterhelt tanárokat és nem akarnak túlterhelt gyerekeket sem.

Olyan tanárokat akarnak, akik hivatástudatból végzik az oktatást és olyan gyerekek kerülnek ki a kezeik alól, akik végül el tudnak helyezkedni a munka világában. Azt is szeretnék, ha mindenki gyereke ugyanakkora eséllyel kerülne be az oktatásba. Biztosította a tüntetést szervezőket, hogy mellettük állnak és biztos abban, hogy összefogással sikerül megállítani az oktatási reform szétverését.

A propaganda média nem fog beszámolni a hatalmas tanártüntetésről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson a tanárok szava!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here