Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A TV2 Média Csoport is részt vesz az MNB nemrég indított vállalati kötvényprogramjában, írja a Portfolio.hu.  A Növekedési Kötvényprogram (NKP) nevű ötlet keretében a TV2 30 milliárd forintnyi kötvényt bocsáthat ki, ezzel nagy kibocsátónak fog számítani. A szükséges hitelminősítői besorolást már megkapták. 

B+ besorolást kapott a Scope Ratings hitelminősítőtől a TV2, így elvben nincs akadálya, hogy a médiacsoport is részt vegyen a Magyar Nemzeti Bank idén indított vállalati kötvényprogramjában, az NKP-ben. A Portfolio értesülései szerint a TV2 a program keretében 30 milliárd forint értékben bocsáthat ki kötvényt.

A Scope Ratings pozitívumként értékelte, hogy a TV2 húszmilliárd forint bevételt szerzett a sport hirdetési szegmensben,  a kötvénykibocsátással kiválthatja jelenlegi hiteleit, csökkentve ezzel finanszírozási költségeit.

De, hogy mi ez az egész? Röviden a jegybank 300 milliárd forint keretösszegben hazai székhelyű, nem bankok által kibocsátott vállalati kötvényeket vásárol. Hivatalosan azt várják tőle, hogy élénkítse ezt a szegmenst, bár a program leírásában nem szerepel, hogy milyen eredmények után tartanák sikeresnek ezt a húzást.

A kibocsátók közül nagyon sok pénzt jutnak a NER-esnek mondható cégek, például a 4iG, Duna Aszfalt, Appeninn, Opus Global és társaik reprezentálta kör 20-30 milliárdos, vagyis nagy kötvényprogrammal lépett porondra. De a piaci cégek közt is van óriáskibocsátás, például Cordia 44 milliárd forintnyi kötvényt bocsátott ki.

Ez a program többek közt azért is jöhetett jól a Fidesz közeli cégeknek, mivel az alapvető szabályokat általában nekik is be kell tartaniuk, így a hitelezési limiteket is. Több olyan politikailag támogatott cég volt azonban, amelyik már nem tudta növelni az eladódottságát.

A kötvényprogram számukra vagy arra alkalmas, hogy a korábbi hiteleket visszafizessék, enyhüljön a nyomás, vagy arra is jó lehet, hogy új típusú forrásból tudjanak közvetlenül megint valamit felvásárolni.

Érthető, hogy ezek a cégek miért kényszerülnek trükkökre, ugyanis a piacon teljesen versenyképtelen. Ez a TV2-re is igaz, míg az RTL folyamatosan növeli a nézettségi rekordokat, addig a TV2-t már kisebb csatornák is időről időre maguk mögé utasítják.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here