Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbánnal való kapcsolatáról, a kormányülésről és az egészségügyi ellátásról is beszélt Karácsony Gergely főpolgármester, a hvg.hu-nak adott interjújában, ahol a főpolgármester világossá tette, hogy politikai ellenfele ennek a kormánynak, nem fogom be a számat

 

A havazással kapcsolatban a főpolgármester elmondta: „Nem vagyok elégedett azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megértem sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás. A szűk keresztmetszet a munkaerőhiány, nem sikerült elég embert leigazolni, ezt súlyosbítja az elavult géppark. De a kibúvóknak ilyenkor nincs helyük, tudom, az ügy kezelésében elégtelent kapott a cég, ennek lesz következménye.”

Karácsony az atlétikai stadion megépítésével kapcsolatban a legfontosabb tételnek az alap- és szakellátásra kért 50 milliárdot mondta.

„Erre Fürjes Balázs is azt mondta, nyitott kapukat döngetnek: az Egészséges Budapest Programban nagyjából ennyi van. … A kerületek túlnyomó többsége nem adta át a saját járóbeteg-ellátását az államnak, amivel óriási terhet vállalt. A működést tudják finanszírozni, komoly fejlesztésre viszont nincs pénzük.

A kért 50 milliárd szerény összeg a problémákhoz képest, főleg 5 évre lebontva. Azt gondolom, politikailag nem vállalható, hogy ezt az összeget sokallja és lesöpörje a kormány az asztalról. …  Öt év alatt 15 ezer budapestinek tudnánk megmenteni az életét. Ki tud ennél fontosabb célt?”

Arról, hogy alkut kötött-e Orbán Viktor miniszterelnökkel, kijelentette: „Az, ha a főváros tárgyal a kormánnyal, nem alku, hanem a normális politikához való visszatérés. A legdurvább kampányidőszakban is elmondtam, a kormánnyal egyenrangú, normális partneri viszonyra kell törekedni, ennek az alapja, hogy a főváros nem egy kisöcsi, akit a nagyok néha behívnak játszani.

Politikai ellenfele vagyok ennek a kormánynak, nem fogom be a számat, ha meg kell védeni a szabadságot, a jogállamot, a kirekesztetteket. Főpolgármesterként arra kaptam mandátumot, hogy a saját programomat végrehajtsam, és ahhoz a háborús logikán túl kell lépni,”

A kormányülés tapasztalatairól Karácsony megjegyezte: „Fura beszélgetés volt. A kormány tagjai nem nagyon mondtak semmiről konkrét véleményt – a miniszterelnök is csak két ügyben tette ezt meg –, inkább engem kérdeztek.

Pedig rólam lehetett tudni, mit fogok mondani, nem mondok mást a miniszterelnöknek sem, mint a választóknak. A kormány álláspontját viszont még nem ismerem. Nyilván még nem sikerült megemészteniük a választási vereséget, és sokszor nem tudják, mit kell erre reagálni. Szerintem egyszerű: adják meg, amit Budapest kér, és akkor mindenki jól jár.”

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here