Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az MSZP-re bízták az ellenzéki pártok a Fidesszel szembeni egyik legélesebb választási csatát, ugyanis Győrben eredetileg a DK állított polgármestert, aki alul maradt a Borkai-botrány ellenére. Most az MSZP-s jelöltet küldik harcba az időközi választáson. 

Pollreisz Balázs lesz Győrben a közös ellenzéki polgármesterjelölt a január 26-ai időközi választásokon, értesült az Azonnali és a Nyugati Fény. Pollreisz 2014 óta helyi képviselő Győrben, valamint sokáig a győri Gyárvárosi Közösségi Ház igazgatója is volt, illetve az egyik októberi Borkai-ellenes tüntetés szónoka. A fiatal ellenzéki szakemberrel szemben  a Fidesz  Dézsi Csaba András  indítja, aki eddig is a Fidesz frakciójában vett részt a botrányos győri városvezetés munkájában.

Korábban felmerült egy ellenzéki előválasztás megtartása is, azonban erre a szűkös időkeret miatt nem került sor, december 7-én már elkezdődik a kampányidőszak.

Az október 13-ai polgármesteri választásokon a DK-s Glázer Tímea volt az ellenzék közös jelöltje a 2006 óta Borkai Zsolt irányította városban, ő alig hatszáz szavazattal maradt le akkor Borkai mögött. Glázer azonban múlt csütörtökön bejelentette, hogy a januári időközi választásokon nem kíván indulni.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtti hetekben az Ördög Ügyvédje nevű blogon jelentek meg cikkek, képek és videófelvételek, amelyek állítása szerint Borkai Zsolt győri polgármester korrupciós pénzekből utazott egy jachtra „bulizni”. A blog a sz@xparti leleplezésén kívül kábítószer-használattal, valamint korrupcióval is megvádolta a fideszes polgármestert, aki azonban az országos botrány ellenére sem lépett vissza a jelöltségtől és végül meg is nyerte az októberi polgármesteri választást.

Borkai két nappal a választások után jelentette be, hogy kilép a Fideszből, de továbbra is Győr polgármestere marad, függetlenként folytatja tovább. Lemondását az önkormányzati választásokon aratott győzelme óta többen, többször követelték, illetve október végén a Magyar Olimpiai Bizottsági tagságát is megvonták tőle. Végül Borkai nyílt levélben mondott le tisztségéről november elején.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here