Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az európai hírcsatorna, az Euronews számolt be a Unhack Democracy Europe politikai kutató műhely tanulmányáról, mely  szerint a Fidesz nem szerzett volna abszolút többséget a 2018-as választáson csalás és manipuláció nélkül.

Az európai kutató műhely 170 interjút készítettek szavazókörökben ellenzéki szavazatszámlálókkal. Az egyik kutató, Banuta Zsófia arról beszélt, hogy sok helyen volt rendellenesség és csalás is, beleértve a szavazatvásárlást, a szavazók és szavazatszámlálók megfélemlítését.

A kutatás szerint bár rendszerszintű visszaélésekről volt szó, arra nincs bizonyíték, hogy ezeket a kormány rendelte meg, de az biztos, hogy a parlament összetétele nem tükrözi teljesen a választói akaratot.

“Többen beszéltek a központból érkező nyomásról és az incidensek mintázata arra utal, hogy nem egy két elszigetelt ügyről, hanem országos jelenségről volt szó. Úgy tűnik, nyomást gyakoroltak. Az azonban nem világos, hogy ez központi utasításra, vagy túlzott megfelelési vágyból történt. De az biztos, hogy megtörtént” – mondta a szervezet vezetője, Garvan Walshe.

Az Unhack Democracy azt szeretné, ha a jelentésüket figyelembe vennék az Orbáni-politikát elítélő, hetes cikkely szerinti európai uniós eljárásban is. Az Euronews a jelentésről megkérdezte a Kormányszóvivői Iroda és a Fidesz EP-frakciójának véleményét is, de még nem válaszoltak.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here