Megtartotta alakuló ülését az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), az ülésen azonban nem vett részt Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő, hiszen időközben a fideszes képviselő lemondott a mandátumáról.

Megtartotta alakuló ülését az Országos Roma Önkormányzat, Farkas Flórián fideszes képviselő bejelentette, hogy lemond a mandátumáról az Országos Roma Önkormányzatban. A bejelentést óriási üdvrivalgás követte.

Totális vereség ez a Fidesznek, ugyanis a Fidesszel társult roma szervezet,  Lungo Drom ORÖ- elnökjelöltje, Csóka János ahhoz sem kapott elegendő támogatást, hogy hivatalosan elnökjelölt legyen. „Farkas Flórián megbukott” – értékelte az eseményeket a helyszínen egy roma politikus.

Így az ORÖ új vezetőjévé – a papírformának megfelelően – nagy többséggel Agócs Jánost, a Fiatal Romák Országos Szövetsége (Firosz) politikusát, Mélykúton élő vállalkozót választották.

Elnökként elmondott első beszédében Agócs János hangsúlyozta, azon lesz, hogy az ORÖ maradéktalanul eleget tegyen törvényben meghatározott közfeladatának.  Vállalása szerint Agócs János nem kizárólag azokat képviseli, akik részt vettek a roma nemzetiségi választáson, hanem a teljes magyarországi cigányságot.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here