Harminckét kórháznak már szeptemberben elfogyott a pénze, és az év vége még mindig nincs itt- derült ki a HVG cikk

Mint több portál is beszámolt róla, a budai Szent János Kórház indított egy karácsonyi adománygyűjtést, pelenkát, csaptelepet éls még vécédeszkát várnak az adakozóktól, aki pedig megengedheti magának, akár egy-egy egész kórházi osztály osztály hiánylistáját is átvállalhatja.

A pénz- és eszközhiány már csaknem három tucat kórház működését veszélyezteti, a  Világgazdaság Kiss Zsoltra, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatójára hivatkozva azt írja, hogy2019 márciusára 14, szeptemberére pedig 32 kórháznak fogyott el a pénze. A NEAK vezetője az IME szakfolyóirat konferenciáján beszélt erről.

A központi költségvetés alá 92 fekvőbeteg-ellátó intézmény tartozik, több mint a harmaduk tehát súlyos hiánnyal küzd. A főigazgató elárulta azt is, hogy hogy októberben a kórházak adóssága már az elmúlt tíz év legmagasabb összegénél, 64 milliárd forintnál járt, és havonta 10-20 százalékkal emelkedik.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy 32 magyarországi kórháznak már szeptember óta egy vasa sincsen, oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa Orbánék béna kacsaként nézik, hogy elfogyott a gyógyító intézmények pénze.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here