Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem lehet kimondani a gondolatokat, a magyar kórházakban pedig a félelem mellett a rettegés is jelen van – egyebek mellett erről beszélt az az ápoló az ATV Start című műsorban, aki egy posztja miatt válhatott nem kívánatos személlyé az intézményben.  A nő – aki korábban a kormányoldal által is támadott siófoki polgármester kampánycsapatát erősítette – jogi lépéseket tervez.

Írásbeli kérdést intézett a Jobbik az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A párt ebben arra keresi a választ, hogy megengedhető-e politikai alapon az egészségügyi dolgozók elbocsátása.

A múlt héten hatalmas port vert, hogy egy ápolónő – saját állítása szerint – politikai okokat sejt a kirúgása hátterében, miután a térség fideszes képviselőjére kellemetlen tartalmú bejegyzést tett közzé a Facebookon.

A nőnek azonnali hatállyal mondott fel az ápolási igazgató, amiről már az iratokat is át kellett volna vennie. Ez azonban nem történt meg, mert a kirúgás indokaként felrótt bejegyzést a kórház nem mellékelte a felmondó levélhez. A kórházból egyébként az orvos-igazgatót is menesztették. A történtek miatt az ellenzékiek kék szalagos akciót indítottak a kórházban.

Bár rengetegen keresik meg, hogy vele vannak, viselni mégsem merik a kék szalagot volt munkahelyén – mondta el az elbocsátott ápoló az ATV Start című műsorban. „Félelem és rettegés van” a siófoki intézményben, de nem csak ott – tette hozzá –, hanem minden más kórházban, és úgy véli, hogy az állami cégek által irányított helyeken is.

Horváth Mónika szerint ma nem lehet kimondani azt, amit gondol az ember, vagy ha mégis, akkor megtorlás lesz a vége.

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, hogy etikai vizsgálat nélkül rakták ki Mónikát. A kérdésre pedig, hogy a politika mit tud ilyenkor tenni, azt felelte: egyelőre írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Hasonló eseményekkel szemben úgy tudnak fellépni, ha folyamatosan hangoztatják, hogy igyekezzenek segítséget kérni, akár tőlük is. Potocskáné Kőrösi Anita szerint fontos az emberekért való kiállás, hiszen más területen sem mernek kiállni.

Az elbocsátott nő elmondta, hogy bár januártól dolgozott a kórháznak, már korábban is a területen tevékenykedett, miközben külföldet is megjárta. Onnan tért tehát vissza a magyar egészségügybe. Sokáig a belgyógyászati osztályon dolgozott, és most decembertől került volna át a sürgősségire.

Mónika azt is elmesélte, hogy a kirakott poszt és hozzáfűzött kommentár után egy héttel a főnővér kereste, hogy baj van, és, hogy menjen be az ápolási igazgatóhoz. Miután visszahívta a főnővért, megtudta azt is – folytatta –, hogy posztja miatt az eltávolítására készülnek.

Mint mesélte, a kórházban azt is tudták róla korábban, hogy az akkori polgármesterjelölt, Lengyel Róbert kampánystábjában is dolgozik. A történtek után jogi lépéseket tett. A jobbikos politikus szerint az ügy felkarolása mindenképp pozitív változást hozhat, sőt, azóta több hasonló üggyel keresték már őt is.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here