fotó:24.hu
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szabad színházakért, a kultúra függetlenségéért tüntetnek hétfőn este Budapesten a Városháza előtt. Közben már  20 ezren írták alá egy nap alatt a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért indított petíciót.

FIGYELEM!!! HELYSZÍNVÁLTOZÁS! Időközben annyian jelentkeztek a megmozdulásra, hogy a rendezők kénytelenek voltak áttenni a tiltakozást egy nagyobb térre, a Madách térre. A részleteket itt olvashatja el.

Hétfő délután hat órára „Tüntetés a szabad színházakért, a kultúra függetlenségéért” címmel tüntetést szervez a Katona József Színház a főpolgármesteri hivatal elé, hogy így tiltakozzon a kormány kulturális intézményeket érintő törvényjavaslata ellen. A tüntetésen Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is felszólal.

Mint írják, „A kormány által készített törvényjavaslat súlyosan sérti a színházi szakma autonómiáját. A javaslat többek között megszüntetné a független színházak működési támogatását és az önkormányzati fenntartású színházakban a kormány kezébe adná az igazgató kinevezési jogát. Erről sem a színházi szakmával, sem a fővárossal nem egyeztetett senki.

A magyar kultúra sokszínűségét eddig a művészet szabadsága biztosította. A politika nem szólhat bele a színházi életbe! A színházigazgató kinevezési joga nem lehet hatalmi játszmák eszköze.”

A rendezvény eddig ismert felszólalói:

Fullajtár Andrea, a Katona József Színház színésze
Barda Beáta, a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetője
Mácsai Pál, az Örkény István Színház igazgatója
Pintér Béla, a Pintér Béla és Társulata alapítója
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

Fullajtár Andrea színésznő az ATV híradónknak elmondta: a tervezett törvénymódosítás minden ellenzéki vezetésű önkormányzatban működő intézményt és az összes független színházat érinti, ezért – mint mondta – most már ordítaniuk kell.

Közben a Független Előadóművészeti Szövetség december 6-án petíciót indított az új salátatörvény-tervezet ellen, amellyel a kormány megszüntetné a Nemzeti Kulturális Alapot azért, hogy még jobban ellenőrizhesse a kultúrát. A színészek tiltakozását egy nap alatt több, mint 20 ezren írták alá, amelyet itt tudnak aláírni azok, akik nem értenek egyet a törvénymódosítással.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy egy nap alatt több, mint 20 ezren tiltakoznak ellenük, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, továbbra is elege van a magyaroknak Orbánból.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here