Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Egymással marakodhat majd a konc a KDNP-s erős ember és a Fidesz minisztere, ugyanis a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium ellenzi lovas Eb megrendezésére kiszórt milliárdokat. Még mielőtt azt gondoljuk megjött az eszük, egy frászt, itt belső marakodás állhat a háttérben.

Több mint 6 milliárd forintba kerülne a 2021-es budapesti lovas Eb megrendezése, a költségek túlnyomó részét ráadásul a kormánynak kellene állnia közpénzből. Mindez a hvg.hu birtokába került, nem nyilvános jelentésből derült ki.

A Fideszes Pénzügyminisztérium ellenzi a költekezést, de a KDNP-s Semjén Zsolt vadászati világkiállításához kapcsolódó sporteseményt mindenképp Budapesten akarják tető alá hozni.

A jelentést a Kásler Miklós vezette Emmi sportállamtitkársága készítette a kormány számára hivatalos tájékoztatásképpen. Az ebben szereplő költségvetés alapján a lovas Eb pontosan 6 687 125 000 forintba kerülne, és a rendező lovasszövetség szerint ebből alig több mint 1 milliárd forintot lehet a bevételből finanszírozni, számításaik szerint ennyi jönne be a szponzori, reklám, jegybevételből, illetve a nevezési díjakból.

Az egész fennmaradó részt, vagyis 5,6 milliárd forintot a kormánynak kellene hozzátenni két évre elosztva: már 2020-ban 1,8 milliárd, majd a rendezés évében 3,8 milliárd forintot.

A dokumentumot az ilyenkor szokásos módon már minden érintett minisztériumnál, illetve szervezetnél megköröztették, mielőtt a kormány elé kerül, ezek pedig – beleértve a Magyar Turisztikai Ügynökséget is – támogatták is a jelentést. Egyedül a Pénzügyminisztérium feküdt keresztbe, jelezték, hogy már „a 2020. évi forrás biztosítását sem tartják támogathatónak” – olvasható a ’vitás kérdések’ részben.

Joggal merül fel a kérdés, hogy tényleg belátták Fideszék, hogy ablakon kidobott pénz milliárdokat a sportba ölni? Egy frászt, ugyanis Vargáék egy 6 milliárdos rendezvényre mondanak nemet, miközben más VB-k-re 100 milliárdokat szórnak el.

Megkérdezett elemzőnk szerint, itt a Fidesz és a KDNP közötti marakodás állhat a dolog hátterében, nem pedig politikai fordulat. Ha a Fidesz tényleg belátta volna, hogy feleslegesen önti a milliárdokat stadionokba, akkor pl 100 milliárdokat felemésztő atlétikai VB-t ellenezné Varga Mihály, nem pedig az ehhez képest aprópénz 6 milliárdos lovas EB-t.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here