A 444 számolt be a FTC év végi sajtótájékoztatójáról, amit a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor és a focit működtető cég vezérigazgatója, Orosz Pál tartott, ahol érdekes mondatok hangoztak el

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy Kubatovék szerint azért nincs sok magyar játékos a Fradiban, mert velük nem érnék el a nemzetközi szint alsó fokát, az Európa-liga csoportkörét sem. Saját nevelésű játékos a Fradiban konkrétan eddig egy sem játszott az Európa-liga csoportkörében.

Magyar azért akad (Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Varga Roland, Sigér Dávid, Botka Endre), de ennyien végig sosincsenek a pályán, mindig többségben vannak a légiósok. Ami persze nem ördögtől való a nemzetközi futballban, csak Magyarországon jó pár éve szinte korlátlan mennyiségű közpénz áll az utánpótlásnevelés rendelkezésére, és ez a pénzpumpa nem tűnik úgy, hogy lassítana.

A Fradi elnöke szerint azért dolgoznak az utánpótláson, „16 éves csávó, a Csontos nevű játszott nálunk balbekket, jó alany meg jó krapek”. Megemlítette, hogy két fiatal játékosuknak hiába ajánlottak profi szerződés, inkább a Hamburgot és a Benficát választották, elhagyták a magyar focit. Ennek oka, hogy Kubatov meglátása szerint a magyar labdarúgásnak nemcsak képzési és társadalmi problémái vannak.

„Az elsődleges célunk, hogy magyar csapatunk legyen, minden tehetséges, valamire való magyar játékost megkörnyékezünk Magyarországon, próbáljuk elhozni, nézzük az utánpótláscsapatokat, hátha ott van, próbálunk nevelni is magyar játékosokat, de borzasztó nehéz- szögezi le 10 év és forint 100 milliárdok után a fideszes sportvezető.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here