Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hadházy Ákos, független képviselő a Facebookon üzent a főpolgármesternek. Szerinte Karácsony azzal tudná elérni, hogy a kormány ne vegye el tőle a színházigazgatók kinevezésének jogát, hogy megüzeni a miniszterelnöknek: ha nem vonja ezt vissza, nem lesz stadion és atlétikai világbajnokság sem.

Hadházy szerint elég lenne összehívni a témában egy rendkívüli közgyűlést. „Akár még működhet is a dolog: te jobban tudod, de állítólag azon a bizonyos kormányülésen a miniszterelnök urat csak egyetlen dolog érdekelte: lesz-e új stadion…”

– írja a politikus, aki szerint a főpolgármesternek meg kellene változtatnia azt a véleményét, amit nemrég a HVG-nek adott interjújában mindenki megismerhetett: nevezetesen, hogy főpolgármesterként arra kapott mandátumot, hogy saját programját végrehajtsa, ehhez pedig túl kell lépni a „háborús logikán”.

Hadházy szerint ugyanakkor Karácsony választói éppen azért szavaztak rá, hogy megvívja a harcot a kormánnyal.

„Sőt, azt sugalltátok, hogy Budapest egy fontos hídfőállás lesz ebben a harcban. Legkésőbb ez, a színházakat bedaráló javaslat rá kell, hogy döbbentsen téged is: amíg a kormány piszkos játékszabályai ellen nem lázadunk fel, bármikor, bármit megtehet velünk. Igenis harcolni kell velük, tárgyalni pedig csak tisztességes játékszabályokról szabad. A harcot pedig a legerősebb bástya, a propaganda ellen kell megvívni. Ha ott győzünk, az összes többi szemétség megváltoztatása sokkal könnyebb lesz”- hangsúlyozza Hadházy.

A politikus szerint a kormányt nem fogja meghatni a színházak tiltakozása, kivéve, ha a művészek valódi politikai nyomásgyakorlást, esetleg sztrájkokat tudnának generálni.

„Az emberek csak akkor fognak segíteni ebben a harcban – de akkor segíteni fognak –, ha azt látják, hogy a végletekig elszántan küzdünk a tisztességes játékszabályokért. Fájt nekem kicsit, hogy amikor az elmúlt években a tüntetésekre művész szónokokat vagy akár csak konferansziét kerestünk, legtöbbször nemleges válaszokat kaptunk: ők távol tartják magukat a politikától, mondták. Ma már egyre többen veszik észre, hogy ez bizony felesleges visszahúzódás, mert a kormánypolitika akkor sem fogja távol tartani magát tőlük… Ez a felismerés viszont csak akkor fogja őket mellénk vezérelni, ha azt látják, mi komolyan gondoljuk.

Mi nem szavakkal, hanem valódi tettekkel harcolunk a kormány, a korrupció és a propaganda ellen, a hazánkért és a jövőnkért” – írja a politikus, hozzátéve: a hétfő esti tüntetés fontos esemény lesz a szabad kultúráért vívott harcban, ugyanakkor a kormánypárti képviselők a héten „annyi minden más disznóságot meg fognak szavazni” (például képviselők jogfosztását, az Alkotmánybíróság bíróságok fölé helyezését, a közbeszerzési törvény változtatását, illetve az iparűzési adó szabálymódosításával az önkormányzatok kezének megkötését), hogy „csak kapkodhatjuk a fejünket”.

„Vörös vonalak, amiket kacagva átlépdelnek, ha azt látják, hogy mi megtorpanunk és európai, kultúrált, tárgyalóképes politikusnak láttatjuk őket. Nem azok” – zárja bejegyzését Hadházy.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here