A budapesti Ukrán nagykövetség az MTV-hez és a magyar külügyminisztériumhoz fordult amiatt, hogy a köztelevízió Oroszország részeként jelölte meg az ideiglenesen megszállt  Krímet – számol be a Unian ukrán információs ügynökség. Egyben azonnal kérte a “hiba” javítását. 

A budapesti ukrán nagykövetség kifejezésre juttatta reményét, hogy „szerencsétlen félreértésről van szó, nem pedig szándékosságról, hiszen Magyarország tartósan és egyértelműen támogatja Ukrajna területi épségét”.

Hangsúlyozta azonban, hogy nem hagyhat szó nélkül ilyen tévedéseket. „Elvárjuk, hogy a neten megtalálható video feliratát a nemzetközi jognak és Magyarország hivatalos álláspontjának megfelelően kijavítsák, továbbá hogy a jövőben ilyesmi ne történjen” –szögezte le a nagykövetség.

Nem ez az első esett amikor a Magyar Televízióba begyűrűzik a Putyini- propaganda. Sőt a kormánymédia évek óta rendszeresen idézi az orosz állami RT tévécsatorna, illetve Sputnik News híreit, miközben ezeknek a médiumoknak az Egyesült Államokban már külföldi lobbistaként kellett regisztrálniuk, azaz nem számítanak a többiekhez hasonló hírforrásnak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here