A tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek Tanácsában Varga Judit válaszolt a kérdésekre. Bár az ülés zárt, de a Fideszék nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, Kovács Zoltán lelkesen kommentálta a Twitteren a bent zajló eseményeket, körülbelül hárompercenként, és szívesen fűzött megjegyzéseket is, leginkább hogy Soros. Ebből lett elegük az EU döntéshozóinak.

Távozásra szólították fel az EU-tagállamok uniós minisztereinek tanácsülésén Kovács Zoltánt, miután a nemzetközi kommunikációs államtitkár a Fidesz propaganda hazugságaival megfűszerezve, Twitter-bejegyzésekben kommentálta Varga Judit igazságügyi miniszter és Palkovics László felsőoktatásért is felelős miniszter meghallgatását.

Vargát a 7. cikk szerinti, a jogállamiság helyzetével kapcsolatos eljárás keretében hallgatták meg délelőtt a brüsszeli tanácsülésen. Kovács az amúgy nem nyilvános eseményt  kommentálta a közösségi oldalon: hol minisztereket, hol az Európai Bizottságot gyalázta vagy épp sorosozta le.

Végül a Népszava tudósítása szerint az EU féléves elnöksége nevében felszólaló finn miniszter, Tytti Tuppurainen írásban kért magyarázatot az elfogadhatatlan, az unió szabályait sértő magatartás miatt, Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter pedig azt közölte, távozik, ha ezt Kovács nem teszi meg.

Kovács már korában elhagyta az üléstermet, így az udvarias kivágás okafogyottá vált és zavartalanul ment tovább az ülés.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here