Kepes András az a közéleti szereplő, aki szinte soha nem reflektál politikai kérdésekre, de Fideszék gyalázatos törvénye nála is kiütötte a biztosítékot és most nem rejtette véka alá a véleményét

Kepes András író-újságíró-műsorvezető a Facebook-oldalán reagált az elmúlt hetek, a kormány által előterjeszteni és elfogadni kívánt kulturális törvénytervezetre.

Kepes András tegnap, december 10-én írta meg véleményét a Facebook-oldalán. Mint írta, „tisztességtelen és gyáva ember”, aki hatalmi helyzetben zaklat valakit.

„Aki hatalmi helyzetben – családban, munkahelyen, színházban vagy másutt – zaklat valakit, az tisztességtelen és gyáva ember. Az illető akár jobboldali, akár baloldali. Ugyanez vonatkozik a politikai hatalomra is, amikor a kultúrát, a tudományt, az oktatást, az egészségügyet, a civil állampolgárokat zaklatja” – írja Kepes András Facebook-oldalán.

Ismert színészek és írók is kifejezték szolidaritásukat és tiltakozóvideóban mondták el a véleményüket. Később pedig december 9-re tüntetést szerveztek a Független Előadóművészeti Szövetséggel karöltve. Az átalakítással kapcsolatban legerősebben talán Pogány Judit fogalmazott:

Én már színész voltam a ’60-as, ’70-es, ’80-as években is. Harminc év demokrácia után nem gondoltam, hogy egyszer ugyanúgy fogom érezni magam, mint akkor.
Az idén életműdíjban részesült színésznőhöz csatlakozva Bálint András is arról beszélt, hogy kezdenek visszaköszönni a ’70-es évek, a “központi ellenőrzés és a cenzúra”. “Én ezt már megéltem, ne legyen újra” – mondta.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here