Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőrség egy hétig kamerákkal felszerelt, civil autókkal ellenőrizte a budapesti forgalmat, ez idő alatt 72 sofőrt büntettek meg. Az akciót december 23-ig folytatják, a cél pedig az, hogy csökkentsék a szabálytalanul közlekedők számát.

A záróvonallal egyáltalán nem törődő motorosok vagy autósok, a pofátlanul elénk soroló sofőrök, a kisteherautó, ami két piroson is átmegy egymás után – ezeket a közlekedési helyzeteket mindenki ismerheti. Nem egyszer okoztak kellemetlen, esetenként félelmetes pillanatokat.

A rendőrség egy hétig kamerákkal felszerelt, civil autókkal ellenőrizte a budapesti forgalmat, ez idő alatt 72 sofőrt büntettek meg. 12-en átlépték a záróvonalat, 11-en a buszsávot használták,10-en vezetés közben telefonáltak, 7-en túl gyorsan hajtottak,12-en pedig átmentek a piros lámpán.

Ez az autó például úgy halad a buszsávban, mintha nem is létezne másik sáv, ezen a piros lámpán pedig úgy mennek át a kocsik, mintha zöld lenne.

„A rendőrség az ellenőrzéssel azt kívánta elérni, hogy olyan autósokat ellenőrizzen és olyan autósokkal szemben szabjon ki büntetést, akik a közlekedés biztonságát súlyosan veszélyeztették. Mint például átlépték a záróvonalat, sebességhatárt, piros lámpát nem tartották be, illetőleg vezetés közben telefonáltak vagy a biztonsági övüket nem kapcsolták be” – nyilatkozta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy az agresszív vezetőkkel még véletlenül se vegyük fel a harcot, nincs szükség a kiszorítósdi szájkaratéra, mert mindez csak fokozza a feszültséget az utakon. Idén több mint 12 ezer közúti baleset történt az országban, ebből 3500 súlyos sérülésekkel is végződött.

„Az ellenőrzés célja az volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet, hogy a közlekedés egy bizalmi elvre épül, és mindenki úgy ül autóba, illetőleg úgy közlekedik, hogy a másik fél be fogja tartani a szabályokat. Nagyon fontos, hogy mindenkit hazavárnak, ezért tartsuk be a közlekedési szabályokat” – mondta a szóvivő.

Az akciónak ezzel nincs vége: a rendőrség december 23-ig tovább ellenőrzi a budapesti forgalmat. Nem az a céljuk, hogy minél több pénzt hajtsanak be a büntetésekből, hanem hogy csökkentsék a szabálytalanul közlekedők számát.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here