Vasárnap Magyarországon hatályba lépett az új vasúti menetrend, amely úgy tűnik, nem mindenkinek hoz kedvező változást az életében. Szegeden tüntetők perceken át tartó sípszóval tiltakozott az ellen, hogy a legfrekventáltabb időpontban indított IC-járatok nem állnak meg közbenső állomásokon – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából.

Egy-egy reggeli és délutáni IC mostantól egy közbenső állomást sem érint, a  legkirívóbb eset a 7:30-as kiskunfélegyházi vonaté, amelyik Lakitelek, Kiskunhalas, Szentes és Szeged felé megállás nélkül áthalad, a felvételeken lehet látni, hogy pedig ki volt használva a vonat, 100-as nagyságrendben szálltak rá fel utasok.

 

Csak a Szeged és Budapest közötti IC menetrendjének megváltoztatásával 69 vasúti és buszcsatlakozást nem érnek el az emberek. Ez hozzávetőlegesen ezer utast érint naponta.

Az RTL Klub Híradó megkereste a MÁV-ot az ügyben, de csak azt a választ kapta, hogy használja, ami Mosócz László, Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára mondott vasárnap az ügyben. Eszerint a menetidő rövidítése érdekében döntöttek a változásokról és nehezítették meg közel két tucat magyar településen a közlekedést.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here