Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Varsó polgármestere jól ismeri Orbán Viktort, mert az Európai Néppártban együtt politizáltak, amíg a Fidesz tagságát fel nem függesztették. Van egy határozott javaslata, amit szerinte meg kéne fogadnia Magyarország miniszterelnökének.

A magyar kormányhoz hasonlóan a lengyel vezetés is sanyargatja azokat a városokat, amelyeknek ellenzéki polgármesterük van – derült ki Rafal Trzaskowski, Varsó főpolgármestere interjújából, amit a Népszavának adott. A mérsékelt jobboldali Polgári Platform (PO) politikusa partnerként kezelné a kormányt, de ők nem így tekintenek rá.

Csökkentik a lengyel főváros költségvetését miközben egyre nagyobb terhelik. Az egyik példa egy őrült oktatási reform: eddig a költségek 40 százalékát állta az önkormányzat, ezután 60 százalékát kell saját büdzséből előteremteniük. De A kormány politikai alapon csatornázza be a pénzeket a kormánypárti városokhoz, vajdaságokhoz.

A PO az Európai Néppárt tagja, ezért Trzaskowski jól ismeri Orbán Viktort. A Népszava kérdésére, hogy mit tanácsolna neki, azt válaszolta, hogy szerinte Magyarország miniszterelnökének hagynia kellene a városok maguk használhassák fel az unós forrásokat, mert ez az adott országnak is jót tesz.

A politikus úgy látja, hogy a Fidesz egyre jobban eltávolodik a Néppárttól, annak értékeitől. Ezért függesztették fel a tagságát, és nem lát okot rá, hogy ezen változtassanak. Orbán Viktor kedvence az “illiberális demokrácia” nevű oximoron (szókapcsolat, amely egymást kizáró fogalmakat foglal egységbe, például: élő halott, rettentő jó), miközben a turanizmussal kacérkodik és nem az EU tagállamaival, hanem Kazahsztánnal vannak nagyszabású víziói.

“Sok barátom van még mindig a Fideszben, azt szeretném, hogy térjenek vissza közénk, vallják ismét a közös értékeinket, és váljanak a Néppárt erős pillérévé.” – mondta varsó főpolgármestere.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbáni politika továbbra is vállalhatatlan az EU-ban ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, már a lengyel főváros vezetései is Orbán ellenében van.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here