Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A magyar önkormányzatok közül elsőként, Budapest IX. kerülete betiltotta a PET-palackos italok használatát az önkormányzatban. Ferencváros képviselő testülete a globális zöld forradalom jegyében hozott döntést a legutóbbi ülésén: januártól a IX. kerület és intézményei száműzik a műanyag PET- palackos italokat és környezet kímélő visszaválthatósra cserélik minden, az önkormányzathoz tartozó hivatalban, eseményen, rendezvényen egyaránt- írja a Hírklikk

A Baranyi Krisztina vezette „reformönkormányzat” már eddig is több transzparens intézkedésével igyekezett bizonyítani, hogy komolyan veszik mind az átláthatóságot, mind a klímavédelmet – amennyire a lehetőségeik engedik.

S hogy a környezetvédelmet nem csak a szórólapok szintjén kezelik, mi sem bizonyítja jobban, mint az a Torzsa Sándor, MSZP-DK frakcióvezető által benyújtott előterjesztés, amelynek értelmében 2020. januárjától műanyagpalacktól mentessé válnak Ferencváros hivatalai.

A szándék indokoltsága egyértelmű a számok tükrében, mivel csak Magyarországon 4,5-5 milliárd műanyagflakont termelődik évente és ennek mindössze 17 százaléka kerül újrafeldolgozásra – a többi a környezetünk vérkeringését mérgezi. Ráadásul az elmúlt évtizedekben a visszaváltható termékek száma drasztikusan visszaesett.

Mindezt az az elhatározás motiválta, hogy pozitív diszkriminációval éljünk és olyan italokat rendeljünk a hivatali dolgozók mindennapjaihoz, amiket visszaváltható palackkal forgalmaznak – nyilatkozta a Hírklikknek Torzsa Sándor MSZP-s képviselő.

Saját életünkben is fontos, hogy lehetőségeink szerint, tegyünk a környezettudatosságért. Viszont ha már a választók bizalmából tágabb környezetünkért is felelősek vagyunk,  kötelességünk a rendelkezésünkre álló eszközökkel és lehetőségekkel mindannyiunk életminőségét javítani- szögezte le az MSZP-s politikus

Torzsa szerint amennyiben mindezt egy önkormányzat hivatalosan is vállalja, az már üzenetértékű és a hétköznapi gyakorlat példájaként is szolgálhat.

Arra a kérdésre, hogy mennyire lehet mindez követendő példa más önkormányzatok számára, Torzsa Sándor bizakodóan nyilatkozott: Hasonló szándékkal már találkozhattunk a II. kerület szintén reformszellemű vezetői szándékában is, ahol az új polgármester, Őrsi Gergely intézkedéseként törekednek a műanyagmentes infrastruktúrára.

Torzsa azt is elárulta a portálnak,  hogy amennyiben a nagyobb önkormányzatok szintén meghoznák ezt a döntést, úgy akár évi egymillió műanyagpalackkal kevesebb kerülne környezetünk szemétdombjára.

A világon az első intézmény, ahol betiltották a PET-palackokat a San Franciscó-i nemzetközi reptér volt. Idén augusztus 20-tól tilos műanyag palackos vizeket árulni a légikikötőben. Döntésük értelmében augusztus 20-tól sem a boltok, sem az éttermek, sem az automaták nem árulhatnak műanyag palackos vizet.

A világ legnagyobb zenei fesztiválján a Glastonbury fesztiválon is betiltott dolog lett a műanyag palack, ahol a fesztiválozok átlagosan évente 1,3 millió műanyag palackot használtak el.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat betiltotta a PET-palackokat, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, igen is lehet tenni a környezetvédelemért.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here