Budapest egyik legfontosabb cége a FŐTÁV vezérigazgatói széke is a Fidesz időkben igazi kádertemető volt, ugyanis a XII. kerület bukott fideszes polgármestere került ebbe a pozícióba, de ennek most vége egy igazi szakember váltja

 

„A város egyik legjelentősebb cége, a FŐTÁV vezérigazgatói posztjára kiírt nyilvános pályázat lezárult, január elsejétől Mártha Imrét nevezem ki a vállalat élére” – közölte a főpolgármester Facebook-bejegyzésében.

Karácsony Gergely a Főtáv korábbi vezetőjét december elején menesztette. Mitnyan György, aki korábban a XII. kerületbe volt fideszes polgármester, volt a második kirúgott vezető a fővárosi cégek éléről, előtte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. igazgatóját küldték el.

Karácsony szerint Mártha „fiatal kora ellenére is tapasztalt menedzser, szakmai pályafutása a közmű iparágakhoz kötődik. Angliában földgáz és villamosenergia kereskedelemben dolgozott.”

Mártha az első Orbán-kormány idején  az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Energetikai és Infrastruktúra Igazgatósága vezetője volt, később az MVM igazgatósági tagja lett, majd az MVM Csoport vezérigazgatója volt 2011-ig. 2013-ban az Invitel Távközlési Csoport operatív főigazgatója lett, ezt a pozícióját töltötte be mostani megbízatásáig.

„Az új vezérigazgatótól a FŐTÁV távfűtési rendszereinek hatékonyabb működtetését és a távhőrendszerbe jutó hőtermelés hatékonyságának javítását várom, ugyanis a versenyképesebb szolgáltatás megnyitja az utat a lakossági és üzleti felhasználók áttérése előtt.

Mártha Imre feladata lesz, hogy a FŐTÁV felkészüljön a klímabarát működésre… Az új vezérigazgató fontos feladata a társaság átvilágítása, szerződés-állományának az átláthatóság szempontjainak való megfeleltetése” – írta Karácsony.

Mártha több nyilatkozatában kritizálta az Orbán-kormány gazdasági döntéseit. Legutóbb a 24.hu-nak nyilatkozott arról, hogy a paksi atomerőmű kétblokkos bővítését sem érdemes erőltetni, jobb híján egy is elég lenne, a gázár rezsicsökkentésként eladott fixálása pedig mára oda vezetett, hogy az árak 10-20 százalékkal magasabbak, mint amennyit a világpiaci ár diktálna, és az így szerzett állami többletbevételből az állam vélhetően Mészáros Lőrincet fogja megsegíteni, a Mátrai Erőmű megvásárlásával, amiben a szakembernek később igaza is lehet.

A főváros, Karácsony ígéretéhez híven nyílt pályázatokat írt ki a fővárosi cégek vezetői posztjára. A két fentebb esetben fel sem merült, hogy a kirúgott vezetők pályázhatnának, ellentétben a többi céggel, ahol erre lehetőségük van azoknak a vezetőknek, akiknek megbízatása a tender miatt szűnt meg.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here