Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke egy terjedelmes cikkben foglalta össze a 2019-es év tanulságait, egyben az ellenzéki vezető az új évre is üzent a demokratikus oldal híveinek, íme:

Ha egy mondatban kellene 2019 legfontosabb hazai politikai történéseit összefoglalnom, akkor azt tudnám mondani, hogy 2019 volt az az év, amikor megtörtük a Fidesz egyeduralmát a fővárosban, a budapesti kerületekben, a megyei jogú városok többségében és rengeteg településen.

Kiszabadítottuk a települések jelentős részét a Fidesz fogságából. Bebizonyítottuk, hogy Orbán torz rendszere együttműködéssel legyőzhető.

Óriási eredmény ez! Köszönöm mindenkinek, aki dolgozott érte, és segített ebben.

2019 megmutatta, hogy két dologban biztosan igazunk volt: az „egy az egy elleni” kiállás szükségszerűségében és az előválasztás létjogosultságában. Beérett a hatása annak, hogy ellenzéki képviselők egy csoportjával – a rabszolgatörvény elleni tiltakozásul – egy éve elfoglaltuk az Országgyűlés elnökének pulpitusát, s hogy januárban az utcán meghirdettük: egyetlen ellenzéki jelöltnek kell minden kormánypártival szemben indulnia a választáson.

Október 13-án bebizonyosodott, hogy van társadalmi bázisa mindkét elgondolásnak. Köszönet a főpolgármesteri előválasztás két fordulójában részt vevő jelölteknek, és a rájuk szavazóknak. És köszönet a ferencvárosi előválasztásért is, aminek eredményként több mint 20 százalékkal jobban szerepelt az ellenzék a kormánypárti indulónál. Hiszem, hogy ez a két eszköz működni fog a 2022-es országgyűlési választáson is, mind a választókerületekben, mind a közös miniszterelnök-jelölt kiválasztása során.

Hatalmas lehetőséghez jutott Magyarország azzal, hogy létrejött az ellenzéki egység. Ez a nagyon színes, a baloldaltól a liberálisokon át, a jobboldalig tartó együttműködés mérföldes lépést tehet előre, hiszen 30 évvel a rendszerváltás után, először fordulhat elő, hogy végre lesz nemzeti minimum az ország működését érintő legfontosabb kérdésekben: a jogállamiság, a demokrácia, a munka világa, az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátások tekintetében. Mert ma már mindenki látja, hogy Orbán fordított Robin Hoodként működik: a szegényektől vesz el, és amit elvett, azt a gazdagoknak adja.

Addig azonban sok dolgunk lesz. Már jövőre meg kell kezdenünk az egyeztetéseket a közös programról és a jelöltekről. Ellenzéki műhelyeket és közéleti klubokat szervezünk és várunk irodáinkba. Meglévő hálózatunkkal minden segítséget megadunk az előválasztások lebonyolításához, hiszen 2021-ben már meg kell tartani az előválasztásokat a legalkalmasabb jelöltek kiválasztása érdekében.

A Fidesz leváltása valamennyi ellenzéki erőtől sok munkát és erőfeszítést kíván. A Magyar Szocialista Pártot is fel kell készíteni az új kihívásokra. Olyan működési modellre van szükség, amelyben az MSZP a magja és bázisa lehet egy új baloldali szövetségnek. Olyan baloldalnak, amely egyaránt képviseli a demokrácia és a jogállam helyreállítását, a társadalmi igazságosságot, a környezet- és klímavédelmet.

Az Orbán és a fideszes elit haveri kapitalizmusát lezáró új korszakhoz az első, sikeres lépéseket megtettük a helyes úton – már csak tovább kell mennünk. Az ellenzéknek keményen össze kell zárnia, senki nem veszélyeztetheti a köztársaságpártiak és demokraták 2022-es győzelmét.

Azt kívánom, hogy ezzel a tudattal zárjuk le a 2010-es éveket, és ezekkel a célokkal vágjunk bele a 2020-as évekbe, amelyek – reményeim szerint minél előbb – elhozzák Magyarország számára a jövő felé forduló, demokratikus, szabad, esélyteremtő köztársaságot.

Ehhez kívánok munkás, sikerekben gazdag, boldog új évet!

A propaganda média nem mer beszámolni az ellenzéki vezetőkkel kapcsolatos hírekről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt a cenzúra.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here