Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Hála a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítésére szóló megbízás elnyerésének, 2019-ben jóval nagyobb értékű állami megrendeléshez jutottak a felcsúti Orbán haver cégei, mint a 2010-et követő évek bármelyikében. Az Opus Globalból kivált, ám részben továbbra is a cégcsoport tulajdonában maradt 4iG pedig az informatikai közbeszerzési piacon vetette meg a lábát látványosan- írja terjedelmes cikkében az mfor.hu nevű szakportál.

 

Kiugró éve volt a 2019-es Mészáros Lőrincnek és Jászai Gellértnek. Előbbi Opus Global-csoporthoz tartozó cégei és az utóbbi fő tulajdonában lévő 4iG Informatikai Nyrt. együttesen két tucatnyi állami megrendelést nyert el a múlt évben kiírt közbeszerzési tendereken. Lássuk a részleteket a két cégre lebontva.

Jelentős nap volt 2019. június 12-e az Opus Global Nyrt. életében. Mészáros Lőrinc cégbirodalmának központja alig négy óra leforgása alatt két jelentős értékű közbeszerzési megbízás elnyeréséről tájékoztatta a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Közülük a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának teljes körű tervezésére és kivitelezésére szóló nemcsak a tavalyi év, hanem a Mészáros-cégek eddigi közbeszerzési pályafutásának messze legnagyobb zsákmánya. A beruházás összértéke ugyanis 2,078 milliárd dollár, ami mai árfolyamon több mint 610 milliárd forint.

Már ezzel az egy közbeszerzési megbízással éves rekordot döntött a Mészáros-cégbirodalom, hiszen 2016-ban 225 milliárd, 2017-ben 299 milliárd, míg 2018-ban 265 milliárd forint értékű állami – zömében európai uniós támogatású – megrendelést nyert el. Emellett azonban 2019-ben további 115 milliárd forint értékű nyertes ajánlat alanyai között találhatók a Mészáros-cégek, kizárólagosan vagy másokkal társulva – derül ki a nyilvánosan elérhető közzétételekből –, ami 400 milliárd fölé vitte a 2019-es összeredményt.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy 2019-ben rekordot döntött a Mészáros-Orbán állami pénzszivattyú, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, gigantikus lopást hajtottak végre fideszék tavaly is.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here