Orbán Viktor izraeli vezető haverja, Benjámin Netanjahu, a jobboldali Likud párt elnöke és az átmeneti izraeli kormány miniszterelnöke televíziós beszédben jelentette be, hogy igényt tart parlamenti mentelmi jogára abban az eljárásban, amit hatalommal való visszaélés, csalás és korrupció vádjával indítottak ellene.

Szerda éjfélkor járt le a harmincnapos határidő, amíg a mentelmi jog elbírálását kérhette a mentelmi bizottságától. A mentesség ideje alatt nem kezdődhet ellene bírósági eljárás.

Netanjahu televíziós beszédében arra hivatkozva kérte a mentelmi jogot, hogy szerinte összeesküvés áldozata, mert a rendőrség és az ügyészség indokolatlanul kovácsolt ellene vádakat azért, mert nem a politikai paletta baloldalán áll- védekezett a jobboldali politikus.

Az ország további zavartalan és sikeres vezetése érdekében azt kérte, ne állítsák bíróság elé, majd élesen támadta, valamint korrupcióval vádolta meg legfontosabb politikai ellenfelét, a centrista Kék-fehér párt élén álló Beni Ganzot.

Az izraeli törvények értelmében egy megvádolt képviselő automatikusan mentelmi jogot élvez ügyének elbírálásáig, és mindaddig nem kezdődhet meg bírósági tárgyalása, amíg nem döntött ügyében a kneszet mentelmi bizottsága.

A 13-as tévé szakértői szerint a mentelmi jogra vonatkozó törvényt azzal a szándékkal hozták létre, hogy védelmet jelentsen főként kisebbségi, ellenzéki képviselőknek a hatalom túlkapásaival szemben.

Netanjahu beszéde után néhány perccel Beni Ganz is megszólalt, Izrael összes tévécsatornája az ő szavait is élőben közvetítette. Ganz kijelentette, hogy Netanjahu bűnösségét bizonyítja mentelmi kérelmével, s megígérte, mindent elkövetnek a mentelmi bizottság mihamarabbi felállításáért, hogy az elbírálhassa a miniszterelnök kérelmét. „Vagy Netanjahu királysága lesz, vagy Izrael állama” – mondta Ganz. (MTI, France24)

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here