A 444 szúrta ki azt a különleges éves statisztikai jelentést, amit a FIFA publikált a világ focijáról. Azért különleges, mert a felmérés történetében először mind a 211 tagország kitöltötte az elektronikus kérdőívet. És azért is az, mert objektíven összehasonlíthatóvá teszi annak egy részét, ami a magyar futballban folyik.

Ebben a dokumentumban a 444 olyan számokat talált, amik még a focirajongókat is meglephetik, az adójukból a magyar futballt finanszírozó, nem rajongó állampolgárokról nem is beszélve.

Az egyik lesokkolóbb eredményt a legelső rubrika hozta, ahol azt vizsgálták, hogy melyik országban hány profi focista játszik.

Nálunk 1168. Ez önmagában nem sokat mond. Az talán többet, hogy lakosságszámra vetítve nálunk akad az egyik legtöbb profi játékos az egész világon, több, mint az aktuális világbajnoknál, a világranglista vezetőjénél vagy a legnagyobb játékosexportőrnél.

De ha az abszolút számokat nézzük, nálunk darabra is több megélhetési focista akad, mint a kőgazdag, szuper eredményes és nyolcszor nagyobb népességű Németországban vagy a nálunk csak kevéssel nagyobb, de ranglistavezető Belgiumban.

Miközben a magyar futballt – ellentétben a legtöbb vizsgált országgal – szinte 100 százalékban az állam finanszírozza, közpénzből. Hogy még durvább legyen, az adófizetők pénze mégcsak nem is kizárólag magyarokra megy el: a magyarországi profik 29 százaléka külföldi.

Brazília nemcsak a világ talán leghíresebb fociországa, de az egyik legnagyobb játékosexportőr is, ahol feltehetőleg különösen megéri profi focistának lenni. Ennek megfelelően itt van a második legtöbb profi futballista az egész világon, konkrétan 9177. Ez azt jelenti, hogy a világ ötödik legnépesebb országában – 209 millióan lakják – egymillió lakosra 43,9, azaz legyünk nagyvonalúak, 44 darab főállású focista jut. Ehhez képes Magyarországon majdnem háromszor ennyi, 119,2 professzionális focista jut egymillió lakosra.

Anglia nemcsak a foci kitalálója, de itt tartják a világ legtöbb helyen közvetített és legnagyobb pénzeket mozgató bajnokságát is. Elég népes és kifejezetten gazdag országról beszélünk ráadásul, négy profi osztállyal, nem is meglepő, hogy itt találták a harmadik legtöbb profi focistát a világon, 5935-öt. De lakosságszámra vetítve ők is elbújhatnak Magyarország mellett, az egymillió lakosra vetített 89,2 profijukkal.

Szintén érdekes összehasonlítási alap Németország. Stabilan erős válogatottal, ízlés szerint az egész világ 3. vagy 4. legerősebb bajnokságával, különösen magas helyszíni nézőszámokkal és bombaerős gazdasággal. Kapaszkodj: Németországban abszolút értelemben is kevesebb profi focista van, mint nálunk: 1066 darab. Ami annyit jelent, hogy egymillió lakosra vetítve alig több, mint tizedannyi náluk az igazi profi, mint nálunk: 13,2.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbán hobbijára annyira van pénz, hogy már több focista van Magyarországon, mint Németországba, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa ez a foci imádat már beteges.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here