Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Visszafordíthatatlan műtétek a beteg tudta nélkül, műhiba, mesterséges megtermékenyítés „fusiban” és gazdasági bűncselekmény: a Legfőbb Ügyészhez fordult Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP politikusa a Borsod megyei kórház dolgozói által írt nyílt levéllel szerdán.

„Ha ebből egy betű is igaz, akkor itt fejeknek kell hullania. Mondom, ha egy betű is igaz!” – mondta a politikus, hangsúlyozva: felelősek, akik a leírtakat meg merték tenni, de azok is, akik hagyták nekik, vagy akik „ki akarták menteni” őket.

„Jogunk van tudni, hogy mikor öntudatlan állapotban fekszünk egy műtőasztalon, akkor mi történik velünk; mi lesz ennek a következménye” – mondta, majd ismertette a négy konkrét esetet, amit a levél sorolt.

Az első egy 38 éves ikerterhes nőé, akinek császármetszéses szülése után indokolatlanul eltávolították a méhét, de a szövettani vizsgálat eredményét – amely kimondta: műhiba történt – megsemmisítették. A perek elkerülése végett pedig új lelet kiadására utasították a szövettant.

A második esetben, amikor a műtét nem igazolta egy 23 éves nő méhen kívüli terhességét, az orvoscsapat utasítást kapott a petevezetéke eltávolítására, majd a műtétet nem igazoló szövettani eredmény megváltoztatására.

Bangóné idézte a levélből az utasításokat: „Vegyétek ki a büdös cigánynak mindkét petevezetőjét, ne szaporodjanak tovább!”, illetve „És utasítom, hogy ennek a hülye cigánynak a szövettanát változtassák meg!”

A harmadik eset leírása egy orvosé, aki meddő magánbetegei részére titokban évek óta reggel hat órától jogosulatlanul mesterséges inszeminációkat végez a szülészet ambulanciáján minden engedély, vagy a szakmai és tárgyi feltételek megléte nélkül, alkalmanként 250.000 forintot kérve a betegektől.

A negyedik ügyben a levélírók pedig fegyelmi, állami számvevőszéki és ügyészségi vizsgálatot kérnek Kásler Miklóstól egy orvos ellen, aki azzal vádolnak: 2 milliárd forint közpénzt költött szükségtelen vagy fiktív beruházásokra, de magára az egészségügyre egyetlen fillért sem.

Mielőtt bement Polt Péter Legfőbb Ügyészhez, hogy átadja neki az egészségügyi dolgozók nyílt levelét, Bangóné elmondta: azért tette nyilvánossá az írás tartalmát, mert annak létét a sajtóban megkérdőjelezték. Bejelentette: írásbeli kérdéssel is fordul Polthoz, amire a Legfőbb Ügyésznek 15 napon belül válaszolnia kell, de egyben arra kéri, tekintse az egészségügyi dolgozók levelét magát feljelentésnek.

„Nagyon nem mindegy, milyen magasra csapnak a Borsod megyei kórház botrányának a hullámai” – mondta Bangóné. Ha kiderül, hogy az EMMI-ig, az egészségügyi kormányzatig vagy Kásler miniszterig érnek a szálak, „az azt jelenti, hogy nem a magyar emberek, hanem egy egészségügyi maffia érdekei szerint mennek a dolgok”.

„Ez a kérdés tisztázásra szorul! Ami tőlem telik, mindent megteszek. A nyilvánosságot kihasználva kérem, hogy akinek hitelt érdemlő információi vannak, juttassák el hozzám” – mondta még.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here