Litkai Gergely, a Dumaszínház vezetője egy Magyar Hangnak adott interjúban, most a legkevésbé sem viccelt, hanem elég  keményen kiosztotta a magyar politikai elitet.

A fanatikusok úgy fogják gondolni, hogy ha viccelsz Orbánnal, akkor maga vagy a Sátán. Jobb esetben csak egy jógázó démon. (…) Ahogy Borkai Zsolt is megtette, amit tett, de erre csak azt tudták válaszolni a polgárok, hogy hát milyen szépen fel van viakolorozva a város- szögezte le a humorista a lapnak adott interjújában.

Borkai sz@xvideójáról és az arra adott választói reakcióval kapcsolatban a jogász végzettségű humorista azt mondta, hogy a választók megérdemlik, ha az is belefér, hogy a polgármester egy videóban megd@g két nőt, miközben a saját ügyvédje önmagát teszi boldoggá a háttérben. Ugyanakkor hozzátette, ő nem tudna létezni ezzel a tudattal, nagyon kellemetlennek tartja az ügyet.

Litkai az interjúban azt is felidézte, hogy a kilencvenes években hócipős újságíróként találkozott Orbán Viktorral is. A miniszterelnökkel kapcsolatban azt mondta: Az ő esetében sajnálom, hogy egy ekkora tehetség ennyi szerintem rossz döntést hozott az utóbbi évtizedekben.

A találkozásra egyébként akkor került sor, amikor Orbán Viktor először volt miniszterelnök, és körbevezette a sajtó képviselőit az Országházban, ahol közös képet is készített Orbánnal.

Litkai a sajtó körbevezetését ugyan nem tartja a demokrácia csúcspontjának, azonban a mai helyzetre utalva hozzátette, hogy szerinte minden populistább irányba forduló rendszernél az az első, hogy hogy a sajtómunkásokhoz fűződő emberi szálakat igyekszik elvágni a politika.

A Karinthy-díjas humorista a lap e heti számában arról is beszélt, hogy ma álhírekkel már nemcsak a viccnek szánt álhíroldalakon találkozhatunk, hanem szerinte az álhírgyártás mainstream hírszerkesztési folyamattá változott.

A lényeg a zaj, a zavar. A szövegtengerben a hiteles információk lerántása a teljes kamu szintjére. A bizalmatlanság elhintése.

Az interjúban Litkai egy korábbi rövidfilmje kapcsán a Fidesz személyzeti politikájának ügye is felmerült. A humorista még 2000-ben a most Oscar-shortlistre került Tóth Barnabással együtt készített egy rövidfilmet, amelyben szerepelt egy Bibó-kollégista, akit nem fogadtak be a fideszesek, és aki így aztán ki is maradt a későbbi közös tevékenykedésből.

A humorista szerint a káderhiány miatt a film főhőse ma benne lenne a Fideszben. Litkai úgy látja, a kormánypárt személyzeti politikája nem túlzottan erős, szervezetszociológiai alaptézisre hivatkozva azt is hozzátette, hogy szervilizmusra alapozva csak kisebb szervezeteket lehet építeni.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here