Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fideszéknek majdnem sikerült hozniuk egy jó döntést: ki kell tenni a húsokra a húspultokban, hogy melyik országból származik. Nem egy bonyolult dolog, annak ellenére, hogy ez a fajta vásárlótájékoztató több országban működik, Fideszék a rendszer bevezetését el tudták szúrni, mert még itt is csak a haverok sejlenek fel a háttérben. 

„Január 15-től a húspultban lévő csomagolatlan sertéshúsokra jól láthatóan ki kell írni a termék származását, sőt a nagyobb boltokban még nemzeti színű zászlókat is ki kell tenni a szöveg mellé” – írja a G7.hu.

És most jön az elszúrás: az intézkedés csak a sertéshúsra vonatkozik, a baromfi, a marha és az egyéb húsoknál nem kell jelölni a termék származását, pedig a szomszédos Szlovákiában még a felvágottak és sajtok is így meg vannak jelölve.

A zászlócskákat csak a 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező boltokban kell használni majd, azaz a hipermarketekben, szupermarketekben. Azokat az üzleteket –  például Aldi, Lidl, PennyMarket – ahol előre csomagolt húst árulnak csak, azokat nem érinti a módosítás, hiszen a csomagoláson eleve fel van tüntetve a származás.

A lapnak a Spar azt mondta, nekik 295 szupermarketben és 34 Interspar hipermarketben kell zászlókat kitűzniük.

A lap megjegyzi, hogy egy sertéskarajon akár kétféle zászló is lehet majd. Megkérdezték ugyanis a Nébih-et, hogy egy Szlovákiában nevelt, osztrák vágóhídon levágott, de Magyarországon kiszerelt sertéskarajra milyen zászlót kell tűzni, a válaszból pedig kiderült: „a tartás helye és a vágás helye dönti el a zászló kérdését, ha ez a kettő megegyezik, akkor egyértelmű származási helyként ezt az országot kell megjelölni. Ha azonban más országban vágták le, mint ahol tartották, akkor mindkét zászlót ki kell rakni”. Fenti példánál tehát magyart nem, de szlovák és osztrák zászlót kell kitűzni.

A Spartól a lap egyébként azt is megtudta, hogy igazából valódi verseny a húsok között a zászlócskákkal nem igazán lesz, hiszen a rendszer olyan, hogy egyszerre csak egy fajta sertéshús van a pultban, ha elfogy, akkor jöhet a csere (és a zászlócsere).

„A magyar sertés irányába tehát csak úgy tudná terelni a vevőket a kormány, ha arra venné rá őket, hogy például egy külföldi zászlót meglátva karaj helyett inkább a magyar kokárdás combot vásárolja meg” – jegyzi meg a lap.

Persze joggal merül fel, hogy miért csak a sertéshúsnál fontos a Fidesznek a vásárlók tájékoztatása? Nekünk Kósa mama és Mészáros Lőrinc sertéshús piaci érdekeltsége villan be elsőnek. Lehet ha csirkében utaznának…

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy balfék Fideszék még egy olyan egyszerű dolgot se tudnak normálisan bevezetni, hogy a húsok származását egy kis zászlóval meg kell jelölni ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: valójában nem az emberek érdeklik őket, hanem a sertéshús iparban érdekelt haverok.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here