Ma időközi választást tartottak többek között a Zala megyei Esztergályhorvátiban. Bár Zala megye és főként az aprófalvas vidék erős bástyája a Fidesznek, most mégis egy MSZP-s erős ember lett a befutó.

Ünnepel az MSZP, ugyanis egy nem várt helyen győzött a párt egyik erős embere. Brunner Tibort a Zala megyei Esztergályhorvátiban a szavazatok több, mint 55 százalékával választották meg a település első emberévé.

Ma azért kellett időközi polgármester választást tartani, mert október 8-án Brunner és a Fidesz által támogatott jelölt között szavazat egyenlőség alakult ki. A megismételt referendum megmozgatta a teljes települést, ugyanis rekord, 69 százalékos részvétel mellett zajlott.

A Fidesz által támogatott jelöltre 40%-ot vert rá az MSZP megyei alelnöke. Ugyanis a Fidesz által támogatott jelölt 108 szavazatot kapott, az ellenzék által támogatott Brunner Tibor 141-et. Történt mindez annak ellenére, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője, Manninger Jenő szórólapon kérte a választókat, hogy Farkas Tiborra voksoljanak.

A nem várt ellenzéki győzelemhez az ellenzéki oldal különböző vezetői gratuláltak, az öröm érthető okoknál fogva a legnagyobb az MSZP háza táján.

Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke azt írja, az hogy Brunner Tibor nyert Esztergályhorvátiban, mennyire nagy dolog azt nem is hiszitek el! Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője azt írja, hogy ez egy újabb jelzésértékű ellenzéki győzelem! Az MSZP-s Brunner Tibor kiütéssel nyert a Zala megyei Esztergályhorvátiban megrendezett időközi polgármester-választáson. Ez komoly változás!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here